Osijek ugostio prvo Prvenstvo Hrvatske u karateu za osobe s invaliditetom!

Osijek ugostio prvo Prvenstvo Hrvatske u karateu za osobe s invaliditetom!

Na prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom nastupilo je ukupno osam sportaša iz dva kluba KK Hvidra Osijek i KK Kaplast iz Karlovca

U organizaciji Hrvatskog karate saveza i Hrvatskog karate saveza za osobe s invaliditetom u Sportskoj dvorani Gradski Vrt u Osijeku po prvi puta održano je istovremeno Prvenstvo Hrvatske u karateu za mlađe uzraste i za osobe s invaliditetom.

Na prvenstvu Hrvatske za osobe s invaliditetom nastupilo je ukupno osam sportaša iz dva kluba KK Hvidra Osijek i KK Kaplast iz Karlovca. Karatisti s invaliditetom natjecali su se u izvođenju kata tj. tehnike izvođenja određenih pokreta (udaraca, stavova i blokova) koji prikazuju borbu sa zamišljenim protivnikom. Natjecali su se u kategoriji sportaša u kolicima i stojećih.

Sportaši u kolicima prvi puta su izveli ekipni nastup tj. izvođenje iste kate u ekipi od tri sportaša. Za najbolje karatiste proglašeni su Ivica Vuković, Ivan Modrić i Ivana Bilić iz KK Hvidra iz Osijeka.

Tom prigodom Hrvatskom paraolimpijskom odboru dodjeljeno je priznanje od Karate kluba Hvidra Osijek za izuzetnu i nesebičnu potporu programu uključivanja natjecatelja s invaliditetom u karate sport koju je ispred KK Hvidra Osijek uručio najmlađi natjecatelj i dobitnik priznanja HPO za mlade sportske nade u 2013. Ivan Modrić.

Također, predsjednik Hrvatskog karate saveza za osobe s invaliditetom Danijel Kufner zahvalio se Hrvatskom paraolimpijskom odboru na potpori i podršci koju HPO pruža u razvoju karate sporta.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.