Osječani žele vratiti prerano odbjegle sinove u Gradski vrt

Osječani žele vratiti prerano odbjegle sinove u Gradski vrt

Osijek ima jako puno izdanaka svoje škole koji igraju diljem Europe.

Zimska stanka u HNL-u kod Nogometnog kluba Osijek znači pune ruke posla za sportskog direktora Alena Petrovića, koji u posljednje vrijeme pravi odličan posao. Za male ili nikakve novce doveo je pregršt igrača, a jednako dobri bili su i izlazni transferi nakon kojih je blagajna lijepo popunjena.

Da je blagajna bila barem približno puna kao i danas, nebi vrlo rano otišli iz kluba veznjaci Vedran Jugović i Josip Mišić, koje je jeftino uzela Rijeka, skupa s još nekolicinom igrača bijelo-plavih. Upravo ovaj dvojac nalazi se na listi želja čelnika iz Gradskog vrta.

Jugović je završio sezonu u Koreji, a njegov klub Jeonnam ispao je iz lige. Mišić je spominjan i u kontekstu dolaska u Dinamo, ali trener modrih Nenad Bjelica izjavio je da ima dovoljno igrača na njegovoj poziciji. S obzirom da je Mišićeva cijena previsoka za hrvatske klubove, izgledno je da ga Osijek pokuša dovesti na posudbu, jer je i Sportingu u interesu da skuplja minute.

Osim Jugovića i Mišića, Osijek želi vratiti i polivalentnog braniča Zorana Arsenića koji je otišao nakon isteka ugovora u Wislu Krakow prije godinu i pol dana. Arsenić se s klubom razišao na ne baš lijep način, nije htio produžiti ugovor, otišao je bez odštete, a posljednjih šest mjeseci sjedio je na tribini. U Wisli Arseniću ne cvjetaju ruže, plaću nije primio šest mjesci pa može tražiti raskid ugovora na štetu kluba.

Sportski direktor Alen Petrović u više navrata je tvrdio kako su prioritet za dovođenje domaći dečki, a tek onda slijedi dopunska selekcija.

“Do prvih dana nove godine sigurno se neće dogoditi ništa, radimo, razgovaramo, nešto će biti, ali mi se u klubu držimo pravila da ne govorimo u javnost dok se željeni transfer ne dovede do samog kraja.” – rekao je Petrović.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.