Otkazana kombinacija u St. Moritzu! Magla spriječila odličan rezultat Leone Popović

Otkazana kombinacija u St. Moritzu! Magla spriječila odličan rezultat Leone Popović

Leona je za vodećom Mikaelom Shiffrin nakon slaloma zaostajala dvije sekunde i 38 stotinki.

Gusta magla na stazi u švicarskom Sankt Moritzu prisilila je organizatore utrke za Svjetski kup u alpskoj kombinaciji na otkazivanje natjecanja u superveleslalomu, koje je prvotno trebalo biti održano u jutarnjem terminu, u kojem je prvo održan slalom, ali kako se magla nije razišla nije bilo druge mogućnosti nego otkazati utrku.

Ovim otkazom propala je prilika najboljoj hrvatskoj skijašici 20-godišnjoj Leoni Popović, koja se nakon slalomske vožnje nalazila na 17. mjestu te za vodećom Amerikankom MIkaelom Shiffrin zaostajala 2.38 sekundi, za osvajanje prvih bodova u ovoj sezoni.

Alpska kombinacija je, zasada, jedina disciplina u kojoj je Leona osvajala bodove u Svjetskom kupu, oba puta na istom mjestu, u švicarskoj Crans-Montani, na kraju veljače ove godine, kad je na prvom natjecanju završila na 18. mjestu, a dva dana poslije bila 17.

U Sankt Moritzu su u subotu i nedjelju na rasporedu dvije utrke superveleslaloma za skijašice, naravno, pod uvjetom da vremenski uvjeti budu bolji nego što su bili u petak. Za oba dana start je predviđen u 10.45 sati.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.