Otkrivamo koja tri igrača Hajduka bi mogla napustiti momčad u zimskom prijelaznom roku

Otkrivamo koja tri igrača Hajduka bi mogla napustiti momčad u zimskom prijelaznom roku

Pročitajte koja tri Hajdukovca su najtraženija ove zime.

U svakom prijelaznom roku postoji prilika za zaradu prodajom igrača te kupnju dovođenjem novih. Mogli bismo reći da je već puno desetljeće Hajduk orijentiran na prodaju svojih najboljih igrača kako bi napunio klupski proračun.

Tako su primjerice, klub u posljednja dva prijelazna roka napustili Andrija Balić, Mijo Caktaš, Lovre Kalinić, Milović i Lorenzo Šimić. Njihovom prodajom Bili su zaradili preko devet milijuna eura, a nakon što je klub u rekordnom transferu na ljeto napustio i Nikola Vlašić, činilo se da je Hajduk prodao sve što je mogao.

Dakako, sa spomenutom količinom novca Hajduk se može posvetiti i pojačavanju momčadi, no uvijek će postojati ponude koje se ne bi mogle odbiti. U nastavku donosimo imena trojice Hajdukovaca, koji bi mogli napustiti klub ove zime, a istovremeno donijeti veliku lovu u klub.

Ante Erceg

Zasigurno prvo ime kluba ovog trenutka, Ante Erceg je najbolji igrač, strijelac (9) i asistent (7) Bilih, koji igra najzreliji nogomet svoje karijere. Ovaj 28-godišnjak ima nekoliko ponuda, a najzvučnija je ona danskog Brondbyja, koji je spreman izdvojiti 1,5 milijuna eura za usluge ovog vrsnog napadača. Ipak, dojma smo kako se u upravi neće odlučiti pustiti svog najboljeg pojedinca ispod minimalno dva milijuna eura. Ugovorom je vezan za klub do 2020. godine, a na transfermarktu vrijedi 1,75 milijuna eura.

Hamza Barry

Hamza je jedan od najboljih veznih igrača splitske momčadi, a ni za njega ponuda ne nedostaje. Sportski direktor Branco za njega je izjavio da ga gleda pola Europe, što samo potvrđuje tu tezu. Ovo je za Gambijca već druga sezona na Poljudu, a kreativni igrač može igrati i ofanzivnog i defanzivnog veznog igrača. 23-godišnjak je u vrlo dobroj formi, a prije nekoliko tjedana pojavile su se i glasine da ga West Ham želi dovesti za 5,5 milijuna eura.

Zoran Nižić

I jedan obrambeni igrač našao se na ovom popisu, a riječ je o Zoranu Nižiću. Kapetan momčadi je još prošle sezone mogao Hajduk zamijeniti Goztepeom, no Hajduku je tada bio potrebniji u momčadi i iz uprave su odlučili odbiti zahtjev za transferom u visini od jednog milijuna eura.

Također, nije isključeno ni da dođe do transfera nekog igrača iz sjene. Takvi su na primjer Dante Stipica, Fran Tudor i Toma Bašić. No, vrijeme će pokazati hoće li se ijedan od ovih transfera zaista i dogoditi.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.