Otkriven datum uzvrata Joshue i Klička

Otkriven datum uzvrata Joshue i Klička

Nakon spektakularne borbe Joshue i Klička vjerojatno ne postoji osoba koja se, barem potajno, ne nada uzvratu navedenih teškaša. Kako otkrivaju engleske tiskovine želja o uzvratu bi se uskoro mogla pretvoriti u stvarnost. Naime, Kličko je u potpisanom ugovoru imao klauzulu koja mu garantira uzvrat ako dođe do eventualnog poraza i čini se da je 41-godišnji Kličko spreman za aktivaciju te opcije.

Prema riječima promotora Eddieja Hearna Ukrajinac zasigurno ne želi s porazom završiti veliku karijeru, a kao datum uzvrata se spominje 28. listopad. Hearn naglašava kako će se uzvrat vjerojatno dogoditi u Cardiffu, a 28. listopad je najrealniji datum zbog prethodnih ragbi zbivanja uslijed kojih će stadion biti zauzet. Pritom je velški stadion najrealnija opcija budući da posjeduje krov koji se može zatvoriti što je svakako veliki plus uslijed zimskih mjeseci, a kapacitet je dovoljno velik za boksački spektakl kakav bi nesumnjivo bio uzvrat Joshue i Klička.

S obzirom na godine Kličko će odluku o uzvratu donijeti relativno brzo i u cilju mu je da se meč realizira što je prije moguće. S druge strane, Joshua ima puno opcija. Osim obavezne borbe za IBF-ov pojas protiv Puleva, Joshua bi mogao u ring i sa sunarodnjacima Whyteom ili Haleom, dok nije isključena niti opcija da se u budućnosti Britanac sastane s Tysonom Furyem. Bilo kako bilo, Hearn je zasigurno uburkao duhove izjavama o uzvratu Joshua-Kličko, a engleski mediji zaključuju kako je taj dvoboj vrlo realna opcija.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.