Otkriven najvrjedniji europski nogometni klub

Otkriven najvrjedniji europski nogometni klub

Savjetodavno-revizorska tvrtka KPMG objavila je rezultate istraživanja u pogledu najvrjednijih europskih nogometnih klubova, a KPMG je među europskim klubovima gledao aspekte poput profitabilnosti, televizijskih prava, popularnosti na društvenim mrežama, vlasništvo stadiona i sportski potencijal.

Prema tom istraživanju najvrjedniji europski nogometni klub je Manchester United čija je vrijednost prvi puta prošle godine premašila tri milijarde eura. Aktualni pobjednik Europa Lige je tako iza sebe ostavio glavne konkurente Real Madrid i Barcelonu, a zanimljivo je primjetiti kako u top 10 klubova dominiraju engleski klubovi.

Tako su uz United na listi još i Manchester City, Arsenal, Chelsea, Liverpool i Tottenham, dok je potonji klub s liste izbacio francuski PSG, ako gledamo poredak u odnosu na prošlu godinu. Uz Tottenham prvi puta se u top 10 našao talijanski prvak i finalist Lige prvaka Juventus, dok jedina zemlja koja ima dva kluba čija vrijednost prelazi dvije milijarde eura je Španjolska. Naravno riječ je o gigantima Barceloni i Realu.

Prvih 10 europskih nogometnih klubova po vrijednosti:

Manchester United -3.09 milijarde eura
Real Madrid – 2.97 milijarde eura
Barcelona – 2.76 milijarde eura
Bayern Munich – 2.44 milijarde eura
Manchester City – 1.97 milijarde eura
Arsenal – 1.95 milijarde eura
Chelsea – 1.59 milijarde eura
Liverpool – 1.33 milijarde eura
Juventus – 1.21 milijarde eura
Tottenham – 1.01 milijarde eura

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.