Od 20 i 21. svibnja 2017.

Otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske za osobe s invaliditetom

Otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske za osobe s invaliditetom

Hrvatska plivačka reprezentacija nastupa na Otvorenom prvenstvu Mađarske za osobe s invaliditetom...

U mađarskom HODMEZOVASARHLEYU od 20. do 21. svibnja održava se otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske za osobe s invaliditetom na kojem će nastupiti  hrvatska reprezentacija u sastavu Tomi Brajša, Karlo Knežević, Martina Crkvenac, Ana Majsec, Paula Novina, Tomislav Prša, David Štrbac, Luka Plemenčić, Matej Petrlić, Jan Krajnović, Kristijan Vincetić, Ante Rađa, Leonardo Renić i Karlo Rajković.

Otvoreno prvenstvo Mađarske kvalifikacijsko je natjecanje za isplivavanje normi za nastup na Svjetskom prvenstvu koje se u listopadu održava u Mexicu cityu. Plivači Vincetić i Rađa već su ranije isplivali norme za svjetsko prvenstvo.

Za natjecanje Otvoreno plivačko prvenstvo Mađarske ne očekujem neka puno bolje isplivana vremena, naglašava paraolimpijac Kristijan Vincetić, nego što su bila na devetom regionalnom prvenstvu Hrvatske, jer idemo na natjecanje “iz punog treninga”, ali naravno da ću dati sve od sebe da ta vremena budu čim bliže osobnim rekordima. Uz natjecanje u Mađarskoj  u svibnju nastupit će još u Berlinu u srpnju već tradicionalno na njihovom IDM prvenstvu i za kraj sezone Svjetsko prvenstvo u Mexico City u listopadu.

“Svjetsko prvenstvo u Mexico City bit će dosta specifično jer će se održavati na visini od 2.240 metara odnosno visina na kojoj do sada nisam niti trenirao, a kamoli se natjecao. Zbog te visine putujemo u rujnu na pripreme u isti grad kako bi se prilagodili i da odradimo prvenstvo najbolje što znamo i možemo”, izjavio je Kristijan Vincetić.

Izbornik reprezentacije Slobodan Glavčić komentirao je svoja viđenja nadolazećeg Otvorenog prvenstva Mađarske rekavši kako će im ono omogućiti provjeru forme naših plivača. Istaknuo je Vincetića i Rađu, koji su za sada jedini putnici na SP. Kako se doznaje Dino Sinovčić je u statusu povrijeđenog sportaša i nažalost neće sudjelovati na istome.

U Mađarsku putuju i juniori koji će  potom u  listopadu nastupiti na Europskim igrama mladih sportaša s invaliditetom u talijanskoj Genovi.

“Što se Mađarske tiče smatram da ćemo osvojiti pregršt medalja, ali naglašavam prioritet je uvid u stanje forme naših plivača. Iduće jače natjecanje je otvoreno prvenstvo Njemačke u Berlinu ,gdje ćemo nastupiti u istom sastavu kao i u Mađarskoj gdje će konkurencija biti puno jača. Iza Berlina su u planu pripreme po klubovima, a početkom rujna, tri tjedna prije početka SP odlazimo u Mexico na pripreme i prilagođavanje na visinu. Od Vincetića i Rađe na Svjetskom prvenstvu očekujem finala. Ako se poklope određene okolnosti možda se vratimo i s medaljom” , zaključio je izbornik Slobodan Glavčić.

Foto: Zaklada Paraolimpijac Facebook/ Kristijan Vincetić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.