Ovo se u hokeju rijetko viđa! Montreal posramio Red Wingse

Ovo se u hokeju rijetko viđa! Montreal posramio Red Wingse

Canadiensi su istim rezultatom prošle godine posramili Colorado Avalanche.

Montreal Canadiens su sinoć sa 10-1 pobijedili kod kuće Detroit Red Wingse. To je prva utakmica s najviše pogodaka za Montreal nakon pobjede od također 10-1 nad Colorado Avalancheom u prosincu prošle godine.

Paul Byron je zabio tri gola, a Aleks Galčenjuk je upisao četiri asistencije za Canadiense (13-12-3), Nicolas Deslauriers, Jacob de la Rose i Daniel Carr su svaki upisali po gol i po dvije asistencije, Charles Hudon je dodao gol i asistenciju, a Brendan Gallagher, Jordie Benn i Andrew Shaw su zabili po gol za Canadiense koji su nadigrali Detroit 16-4 u zadnje dvije godine. Carey Price je obranio 22 udarca u svojoj petoj uzastopnoj pobjedi.

Detroit (10-12-5) je trenutačno u gubitničkom nizu koji traje već sedam utakmica, uključujući i poraz od 3-6 kod kuće od Canadiensa u četvrtak.

Vratar Detroita Petr Mrazek je obranio 20 udaraca od 25 prije nego ga je na golu zamijenio Jimmy Howard sedam minuta prije kraja druge trećine. Jedini gol za Red Wingse postigao je Luke Glendeling u desetoj minuti zadnje trećine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.