Pala nova odličja -u kombinaciji hrvatskih mješovitih parova izborena 2 zlata i bronca

Pala nova odličja -u kombinaciji hrvatskih mješovitih parova izborena 2 zlata i bronca

Trećeg dana natjecanja na 16. IBSA europskom prvenstvu u kuglanju za slijepe i slabovidne koje se održava na kuglani Kuglačkog saveza Koprivničko Križevačke Županije, u Koprivnici na rasporedu su bila natjecanja u mješovitim parovima.

Hrvatski par Petra Deša i Stjepan Đunđek postali su novi europski prvaci savladavši u finalu B1 kategorije rumunjsku kombinaciju Negrilescu\Pop sa 2:0.U finalu kategorije B2 Evica Šerfez i Vilijam Jelušić osvojili su zlatnu medalju savladavši poljski par Harazim\Fortkowski u finalnom pripetavanju, a brončani je još jedan hrvatski par Željka Peška i Darko Sarapa.

Nažalost,  naš četvrti par Ruža Markešić i Vedran Dumenčić ispali su u kvalifikacijama  ostavši tako bez borbe za odličje.

S današnjim danom hrvatski kuglači osvojili su zlato u ženskoj ekipnoj konkurenciji i broncu u muškoj ekipnoj konkurenciji te dva zlata i srebro u mješovitim parovima.

Sutra su pojedinačna finala u ženskoj konkurenciji, a hrvatske favoritkinje su Petra Deša, Željka Peška i Ruža Markešić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.