Palaversin transfer najavljuje zaokret Citya?!

Palaversin transfer najavljuje zaokret Citya?!

Pep Guardiola postao svjestan ozbiljnosti trenutnog stanja na marcatu

“Teško je dovesti vrhunske igrače po dobroj cijeni. Ma gotovo nemoguće. Možda moramo vjerovati u mlade igrače, pomagati im da se razvijaju kod nas” rekao je Pep Guardiola.

Prije desetak dana se pojavila informacija da Manchester Cityželi dovesti velikog Hajdukovog talenta Antu Palaversu za osam milijuna eura. Iako je mnoge iznenadio Pepov interes, Hajduk je brzo potvrdio da je sve istina i da su pregovori u tijeku.

City, koji je većinom izdvajao basnoslovne cifre za već izgrađene igrače, ovoga je puta odlučio milijune ponuditi Hajdukuza 18-godišnjaka. Pitate se zašto? Jer se tržište mijenja i Guardiola je zaključio da je bolje ulagati u mlade koje može razvijati kroz svoj sustav ili nadzirati njegov razvoj u matičnom klubu, nego se natjecati s PSG-om, Barcelonom, Juventusom, Real Madridom i ostalima za velike zvijezde.

“Danas svatko može platiti veliku odštetu i igračima dati visoku plaću. Puno nas je u konkurenciji i teško se s time natjecati. Moramo biti brži i pametniji, moramo se prilagoditi” nadovezao je Pep.

“Harmoniju u svlačionici pokušavamo zadržati plaćama. Kada imate neravnotežu u plaćama igrača, onda raspoloženje u svlačionici postaje problem. City drži ravnotežu” objašnjava Španjolac.

Na krilima arapskog novca, Manchester Cityje u posljednjem desetljeću na pojačanja potrošio 1.4 milijardi funti. Ali, čini se da je s time gotovo. Sada razvijaju posve drugačiju transfer politiku. Dok drugi plaćaju ogromne cifre za igrače poput Neymara, oni su odlučili ulagati manji novac, ali i ogromno znanje u još nepoznate igrače poput Ante Palaverse.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.