Paraolimpijci najavili dobre rezultate u Riju

Paraolimpijci najavili dobre rezultate u Riju

Na Europskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom , koje je od 10. do 17. lipnja održano u talijanskom Grossetu, hrvatske atletičarke i atletičari osvojili su četiri zlatne i četiri srebrne medalje to je ujedno i  najveći uspjeh naših paraolimpijaca na europskim atletskim prvenstvima.

Na uspjehe  naše atletske paraolimpijske reprezentacije osvrnuo se  i izbornik Tomislav Krističević te naglasio da su  rezultati koje su postigli naši sportaši u Italiji pri svjetskom vrhu te je  izrazio i uvjerenje kako će sportaši vrhunsku formu zadržati i do Paraolimpijskih igara koje će se od 7. do 18. rujna održati u Rio de Janeiru.

“Iako do početka POI ima više od dva mjeseca uvjeren sam da će naši sportaši uspjeti zadržati visoku razinu forme. Ne bih nikoga posebno izdvajao ali osvajači zlatnih odličja na EP Zoran Talić, Branimir Budetić i Ivan Katanušić, kao i srebrnih medalja Mikela Ristoski, Miljenko Vučić i Velimir Šandor su i naši glavni aduti za osvajanje paraolimpijskih odličja.”

Prema riječima glasnogovornika POI-a Darka Matića od naših paraolimpijaca pravo nastupa u Rio de Janeiro izborilo je sedam atletičara, četiri stolnotenisačice, dva plivača te jedan strijelac i judašica, a put u Brazil po izlasku atletskih ljestvica krajem lipnja mogao bi osigurati i još jedan atletičar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.