Paul Annacone: “Ljubičić će donijeti neke nove poglede”

Paul Annacone: “Ljubičić će donijeti neke nove poglede”

Ivan Ljubičić pridružio se timu Rogera Federera...

Bivši hrvatski tenisač Ivan Ljubičić od sljedeće sezone bit će članom stručnog stožera momčadi švicarskog tenisača Rogera Federera, nakon što je FedExa napustio Stefan Edberg.

Poznato je kako je Ljubičić još u svojim igračkim danima s Federerom bio u prisnim i prijateljskim odnosima, a često ih se znalo vidjeti i kako zajedno treniraju. Zbog svega toga, nije nimalo čudno što ga je Švicarac uvrstio u svoj tim za iduću sezonu.

“Ivan je upoznat s Federerovim okruženjem, koje može biti mnogo veći izazov nego tenisko znanje koje je kod Ljubičića neosporno. Rogerovo je okruženje odlično, ali i vrlo komplicirano, Ipak trebao bi dosta razgovarati s trenerom Luthijem. Ivan i Roger se dobro poznaju, no jedno je znati mnogo o tenisu, a potpuno drugo kako to svoje znanje prenijeti i učiniti da igrač čuje ono što mu govorite. No, Ljubićić će donijeti iskustvo, možda i neke nove poglede, što ponekad može biti dobro. U ovoj fazi karijere u kojoj se Federer nalazi, ali s obzirom na njegovu otvorenost novim idejama, to za Rogera može biti vrlo dobro”, komentirao je pak izbor Federerov negdašnji trener Paul Annacone.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.