Niti u Münchenu protivnice našoj Pejčić nemaju šanse

Niti u Münchenu protivnice našoj Pejčić nemaju šanse

Pejčić je prije mjesec dana slavila u ovoj disciplini i na natjecanju Svjetskog kupa na streljani u Rio de Janeiru,gdje je upucala i svjetski rekord u osnovnom meču (594 kruga).

Najbolja hrvatska streljašica Riječanka Snježana Pejčić ostvarila je drugu uzastopnu pobjedu na natjecanjima Svjetskog kupa u malokalibarskoj pušci 50 m – trostav, nakon što je u utorak bila najbolja na streljani u Münchenu.

Sjajnu formu u olimpijskoj godini, 33-godišnja svjetska rekorderka u osnovnom meču ove discipline, demonstrirala je uvjerljivim nastupom u finalu u kojem je vodila od prvog do posljednjeg hica i bila na pragu postavljanja najboljeg finalnog rezultata svih vremena. Pejčić je u finalu pogodila 462,7 krugova i bila je dva kruga udaljena od svjetskog rekorda Talijanke Zublasnig postavljenog prošle godine. Drugoplasirana Estonka Anzela Voronova zaostala je šest krugova za našom olimpijkom, a svjetska rekordera Petra Zublasnig ovaj put osvojila je broncu.

Ostale naše predstavnice u ovoj disciplini zabilježile su sljedeće rezultate: Sandra Pavlić je u eliminacijama pogodila 570 krugova te se plasirala u kvalifikacijski meč gdje je potom sa 579 krugova osvojila 30.mjesto. Za plasman u finale bio je potreban rezultat od 583 kruga.  Tanja Perec nije prošla eliminacije sa 561 krugom, a Marta Željković  je za MQS pogodila 571 krug.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.