Pejčić ne staje: treće zlato ove godine

Pejčić ne staje: treće zlato ove godine

"Malo ću se odmoriti, a onda krenuti sa završnim pripremama za Rio."

Najbolja hrvatska streljašica, Riječanka Snježana Pejčić, osvojila je u ponedjeljak u Bakuu treće ovogodišnje zlato na natjecanjima za Svjetski kup, slavljem u disciplini trostav 50 m, ostvarivši u finalu rezultat od 459,7 krugova.

Pejčić se, donekle, provukla u finale. Pogodila je 582 kruga u kvalifikacijama, što joj donijelo osmo mjesto, posljednje koje je vodilo u borbu za odličja. Druga hrvatska predstavnica Tanja Perec je s 568 krugova osvojila 40. mjesto.

Pejčić je u finalu nakon ležećeg i klećećeg stava (309,4) bila na drugom mjestu, iza Kineskinje Dongqi Chen koja je bila najbolja u kvalifikacijama, a u završni, eliminacijski krug finala ušla je s 1,4 kruga prednosti pred hrvatskom olimpijkom.

No, u stojećem stavu je Snježana potpuno nadmašila konkurentice i završila na najvišem mjestu postolja s 459,7 krugova. Chen je na kraju bila četvrta, srebro je osvojila Austrijanka Franziska Peer (454,4), a broncu Kineskinja Huixin Zhao.

“Prošla je godina bila zadivljujuća, ali ova je čak i bolja. Promijenila sam pušku i to je donijelo rezultate. No, prekinimo sad s tim. Pričat ćemo nakon Igara”, rekla je 33-godišnja Riječanka u čijem su fokusu OI u Rio de Janeiru, gdje će pokušati obogatiti svoju kolekciju olimpijskih odličja u kojoj je, zasada, bronca u gađanju zračnom puškom iz Pekinga 2008.

Tako je Pejčić na sva četiri ovogodišnja natjecanja za Svjetski kup završila na pobjedničkom postolju. Krenula je sa srebrom u Bangkoku, a potom je uslijedio pobjednički niz u Rio de Janeiru, Muenchenu i sada Bakuu. Tome treba dodati i svjetski rekord (594) u osnovnom meču natjecanja u Rio de Janeiru, čime je Snježana istaknula kandidaturu da drugu godinu zaredom bude izabrana naboljom svjetskom streljašicom.

“Ostalo je 39 dana do početka Igara i trudim se ostati mirna. Sad mi treba odmor, jer je sezona bila duga. Malo ću se odmoriti, a onda krenuti sa završnim pripremama za Rio”, zaključila je Pejčić koja je u Bakuu osvojila svoje 16. odličje u natjecanjima za Svjetski kup.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.