Perasović: “Imamo velike želje i ambicije, ali smo svjesni konkurencije”

Perasović: “Imamo velike želje i ambicije, ali smo svjesni konkurencije”

Utakmicu protiv Novog Zelanda igrat će samo igrači koji su bili na pripremama u Svetom Martinu, a nakon toga dio njih će otpasti.

Uoči utakmice protiv Novog Zelanda koja će se igrati u Slavonskom Brodu 29. srpnja u srijedu u 19,30, izbornik Velimir Perasović i Rok Stipčević pojavili su se na pres konferenciji. Osvrnuli su se na prvu pripremnu utakmicu i trenutno stanje u momčadi.

Izbornik Perasović: “Nismo se uopće bavili Novim Zelandom jer nas to u ovoj fazi ne zanima da se pripremamo za protivnika, jedino što nas interesira je to da vidimo u kakvom smo stanju nakon dva tjedna rada i sada nekoliko dana ovdje u Slavonskom Brodu. Primarni cilj nam je da provjerimo igrače koji su na pripremama jer neki od njih će ostati, a neki će napustiti izabranu vrstu. U tom pravcu i radimo ove pripreme.”

“Radimo u smislu da poboljšamo igru, a ne da se pripremamo za protivnika koji je u visokoj fazi priprema za odlučujuće utakmice za odlazak na Olimpijske igre (za dvadesetak dana igraju odlučujuće utakmice s Australijom za plasman na OI). Tu imamo hendikep. Igramo protiv jedne reprezentacije koja je već prošle godine na Svjetskom prvenstvu pokazala svoj potencijal i sigurno da bi bio težak zadatak i da smo kompletni. U ovoj situaciji kad smo bez desetak igrača.”

“Mene bi samo pobjeda zadovoljila, a ponekad ni s pobjedom čovjek ne može biti zadovoljan. Mi jednostavno u ovom trenutku ne znamo na kojem smo nivou forme jer prekratko smo zajedno i nismo imali nikakvu formu. Ovu će utakmicu igrati igrači koji su prošli prvi dio priprema u Svetom Martinu.”

“Očekivanja od EuroBasketa su korak po korak. Idemo prvo napraviti dobru igru, da se skupimo i napravimo što bolju momčad. Mi smo na jednom Europskom prvenstvu na kojem 10 do 12 reprezentacija u pravilu može očekivati medalju, među njima smo i mi. Siguran sam da nijedna od tih reprezentacija ne ulazi u natjecanje bez da ima želju, ambiciju. Isto tako i mi imamo velike želje, velike ambicije, ali smo i svjesni konkurencije i globalizacije košarke, svjesni smo da je to sport u kojem je velika širina – pogotovo u Europi.”

Rok Stipčević: “S igračke strane mogu reći da smo stvarno odradili dva odlična tjedna u Svetom Martinu. Sve je bilo odlično organizirano s trenerske strane i mi smo maksimalno odrađivali s naše strane. Utakmica s Novim Zelandom će nam biti jedan odličan pokazatelj i trening u našem procesu. Sigurno da je svaka utakmica važna i da ćemo dati svoj maksimum. Svaki igrač voli pobijediti, tako da ćemo ući maksimalno koncentrirano. Zadovoljni smo što igramo pred domaćom publikom tako da se malo privikavamo na ono što nas očekuje u rujnu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.