Perasović: “Zadovoljan sam rezultatom i načinom igre”

Perasović: “Zadovoljan sam rezultatom i načinom igre”

Hrvatska sljedeću utakmicu igra protiv Bosne i Hercegovine, ali ona će biti zatvorena za javnost. Pred publikom sljedeću probu imamo 14. kolovoza kada u Zagreb dolazi Njemačka i Dirk Nowitzki.

Hrvatska je u sklopu priprema za Eurobasket odigrala prvu prijateljsku utakmicu. Protivnik je bio Novi Zeland, a naši su igrači slavili 70:68. Za pobjedu u posljednjoj sekundi je zabio Rok Stipčević. Treba napomenuti kako smo odigrali bez devet igrača koji su “sigurno unutra”.

Nakon susreta izbornik Velimir Perasović izjavio je:

“Zadovoljan sam ne samo s rezultatom, već i načinom igre. Odigrali smo muški, a pobjeda je mogla otići i na stranu Novog Zelanda. Tijekom većeg dijela utakmice smo vodili i dominirali. Zadnje dvije-tri minute odigrali smo lošije zbog pada koncentracije i fizičke snage. To je dovelo toga da oni povedu i imaju prednost, ali smo uspjeli to anulirati.”

“Igrali smo dobru obranu, imali smo energije i ritma. Igrali smo protiv odlične reprezentacije koja je u visokoj fazi priprema za kvalifikacije za Olimpijske igre. Igrači su imali veliko htijenje i želju. Ne bih izdvajao nikoga. Svi su igrali borbeno i angažirano, netko bolje, netko bolje. Smatram da je postignut cilj.”

“1. kolovoza bi se trebali svi pojaviti. Rezova će biti sigurno. Bili bi apsurdno da treniramo s 24 igrača. Kroz dva tri dana ćemo to odrediti.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.