Perković: “Sad imam konkurenciju, to nije šala”

Perković: “Sad imam konkurenciju, to nije šala”

Sandra Perković ima novi motiv vratiti titulu najbolje na svijetu ove sezone...

Nakon odustajanja Blanke Vlašić zbog novog problema s Ahilovom tetivom, jedine hrvatske predstavnice na mitingu Dijamantne lige u Lausannei (četvrtak) bit će Sandra Perković i Ana Šimić.

Posebno će zanimljivo biti pratiti natjecanje diskašica u Švicarskoj, s obzirom na činjenicu da je najbolju hrvatsku atletičarku Kubanka Denia Caballero nedavno potpuno neočekivano skinula s prvog mjesta na svijetu ove sezone i to hicem od 70.65 metara.

“Ne bih htjela ništa unaprijed najavljivati, ali ako se sve poklopi mogu očekivati dobar rezultat. Spremna jesam”, kazala je Perković. “Kubanka je bacila 70.65, što nije šala. Radi se o trenutačno najboljem rezultatu u svijetu i potrudit ću se da ga skinem.”

Motivacije joj, dakle, neće nedostajati. “Apsolutno, sad konačno imam konkurenciju. Naravno da nisam sretna što me netko skinuo s broja jedan, ali isto će tako biti zanimljivo i vratiti tu poziciju. Svjetsko će prvenstvo biti uzbudljivo, a mi ćemo se potruditi da ostanemo zdravi. U tom su slučaju sve karte otvorene”, najavljuje Sandra.

U ženskom visu hrvatske će boje predstavljati samo Ana Šimić. Blanka se odlučila nastaviti pripremati za Svjetsko prvenstvo u Pekingu (krajem kolovoza), a Anin trener Edo Josipović vjeruje u solidan rezultat. “Sve je to slabo jer zimi nismo imali dovoljno treninga u dobrim uvjetima. Nije bilo ni dosta skokova, ali sve bi se to trebalo stabilizirati do Svjetskog prvenstva. Najvažnije je da je ona zdrava”, kratko je prokomentirao.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.