Persaović: “Imali smo težak tjedan”

Persaović: “Imali smo težak tjedan”

Velimir Perasović zadovoljan je oporavkom igrača...

Još je manje od 48 sati ostalo do početka Eurobasketa. Hrvatska će natjecanje početi utakmicom protiv Slovenije. Bilo je problema s ozljedama, no naša reprezentacije će pokušati pobjedom krenuti u natjecanje.

“Nismo imali lagani tjedan, nekoliko je igrača bilo van terena što zbog lakših, što zbog težih ozljeda. Uglavnom, Šarić se uključio u ponedjeljak, Bogdanović je tek jučer odradio prvi trening. Nekakva je viroza popraćena temperaturom uhvatila Krunu Simona koji je također tri dana bio izvan parketa. Tu je i Marko Tomas, koji će biti spreman. Bili smo ostali na deset igrača i sreća je što smo do kraja priprema zadržali 14 igrača”, misli izbornik Perasović.

Na konferenciji za medije bio je prisutan i kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Leni Ukić koji je u svojoj karijeri prošao brojne reprezentativne pripreme, no ove su kazao je, zbog domaće lokacije bile veliko rasterećenje i s fizičkog i s psihičkog aspekta. Ukić je čvrsto na zemlji kada se govori o nadolazećem reprezentativnom izazovu.

“Reprezentacija Slovenije je momčad koja zaslužuje duboko poštovanje. Lagano su svladali Italiju, a Srbiju su odveli u produžetke i sigurno ih ne smijemo podcijeniti,” misli Ukić.

Izbornik se slaže: “Mi možemo svakoga dobiti, ali možemo i od svakoga izgubiti.”

Prva utakmica Eurobasketa protiv reprezentacije Slovenije odigrati ce se već sutra u zagrebačkoj Areni s početkom u 21 sat. Utakmice koje slijede su one protiv Grčke, Makedonije, Nizozemske i Gruzije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.