Petev: “Igrat će igrači koji su manje igrali”

Petev: “Igrat će igrači koji su manje igrali”

Bugarski izbornik je govorio o subotnjoj utakmici...

Ivajlo Petev je imenovan kao novi izbornik bugarske reprezentacije sredinom prosinca. Bio je trener Ludogoreca i Levskoga, na klupi je nasljednik Ljuboslava Penava, koji je smijenjen nakon domaćeg remija protiv Malte.

Petev je lijepo krenuo, odmah su u idućem kolu remizirali s Talijanima, nakon toga je stigla i pobjeda protiv Maltežana 1:0. Nakon dobrog starta Bugari su izgubili od Talijana i Norvežana s jednim golom razlike. Nije ni čudno što nema euforije, no teoretski i postoji šansa da se Bugari nađu u Francuskoj. Hrvatska bi u tom slučaju trebala izgubiti na Maksimiru, a zatim izgubiti i protiv Malte, dok bi Bugari trebali slaviti i protiv Azerbajdžana.

Petev će bez obzira kako misija Francuska završila voditi Bugare i na kvalifikacijama za Rusiju. Bugarski izbornik je za novinare rekao: “Mi, prije svega, moramo imati snažno prvenstvo i klubove u kojima, u početnom sastavu, igraju barem petorica Bugara. Zatim, moramo imati barem 15 igrača koji igraju u inozemstvu, ali baš da igraju, a ne da sjede na klupi. I tek onda možemo kazati da imamo vrlo dobru reprezentaciju.”

Dodao je: “To vam je tako, to je realnost. No, to ne znači da se mi s ovim kadrom igrača nećemo boriti. Mi ćemo pružiti priliku nekim novim klincima da se dokažu, igrat će dečki koji su manje igrali u kvalifikacijama. Neki će čak i prvi put nastupiti za reprezentaciju. To je moja odluka i vidjet ćemo što nosi budućnost. Nadam se samo da će to biti dodatan poticaj za igrače.”

Ivelin Popov, bugarski kapetan i uvjerljivo najbolji igrač očekuje bod u Zagrebu. Optimistično je rekao, ali ostavio dozu sumnje: “Ne idemo izgubiti tamo. Mi, naravno, možemo i pobijediti, ali molim vas da smanjimo malo očekivanja. Nama su u sastavu za Norvešku bila samo dvojica igrača koja su redovito igrala u svojim klubovima. Ozljeda nije tako ozbiljna, do utakmice bi sve trebalo biti dobro. Naravno, trener je taj koji odlučuje tko će igrati. “Nakon nas, Norveška je pobijedila i Hrvatsku, a Hrvati imaju najbolju reprezentaciju u skupini. Prema tome, molim vas da smanjimo očekivanja, jer pogledajte gdje igraju Hrvati i kakvu oni imaju iskusnu reprezentaciju. Nama treba vremena.”

Ivanov, inače igrač Basela je rekao, ne tako samouvjereno: “Na treneru je da odluči, ali moram biti iskren – teško. Osjećam da nisam spreman za svih 90 minuta. Bilo bi glupo kazati da priželjkujem minimalan poraz. Ne, mišljenja sam da moramo odigrati dobru utakmicu i da samo tako možemo polučiti pozitivan rezultat. Naravno, mi u ovom trenutku nemamo momčad koja može odgovoriti vrhunskim ekipama, ali vjerujem da ćemo s vremenom i to moći. Velika je čast nositi dres Bugarske i to je upravo ono što ćemo mi i učiniti – igrati u čast naše domovine.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.