Svjetska federacija priznala element Korosteljev!

Peti element u gimnastici dobio naziv našeg gimnastičara

Peti element u gimnastici dobio naziv našeg gimnastičara

Hrvatska gimnastika tako je dobila i peti element u pravilniku Svjetske gimnastičke federacije (FIG) koji će se zvati imenom našeg gimnastičara. Nakon Marija Možnika (preča), Tine Erceg (greda) i dva elementa Tanje Delladio (dvovisinske ruče) sada je u ovom društvu i Osječanin Andrej Korosteljev.

Jedan element na parteru zvat će se prezimenom ovog finaliste prošlogodišnjeg Europskog prvenstva i to pružena šrauba °540 koja se pretvara u salto naprijed i završava na noge.

Tehnički odbor muške sportske gimnastike FIG-e donio je konačnu odluku. Element Korosteljev priznaje se kao novi, dobio je težinu D za ovu godinu, a od sljedeće 2017. godine premjestit će se u E vrijednost bodovanja.

“Čestitke vašem gimnastičaru na novom elementu”, stoji u priopćenju Stevea Butchera, predsjednika Tehničkog odbora FIG-e.

“Iza nas su teški dani borbe za ovaj element, bili smo razočarani kad nismo vidjeli Andrejevo ime u novom pravilniku, no ni u jednom trenutku nisam gubio nadu. Jedino sam se bojao da, dok mi skupljamo materijale za žalbu, netko drugi ne ukrade našu ideju. Napravili smo sve da pošaljemo stručan prigovor, odličnu biomehaničku analizu i prezentaciju i isplatilo se. Ovo će nam biti veliki motiv za dalje, “rekao je Andrejev trener Saša Solar koji je osmislio ovaj element.

Prikaz novog 5 element u gimnastici  “Korosteljev element”

Korosteljev element

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.