Petorica Medvjeda u reprezentaciji Kanade

Petorica Medvjeda u reprezentaciji Kanade

Na prestižnom Spenglerovom kupu treneru Dwyeru priključit će se četvorica igrača Medveščaka. 

Medveščak će ove godine imati svoje predstavnike na prestižnom Spenglerovom kupu u Davosu. Nakon što je glavni trener Gordie Dwyer imenovan pomoćnim trenerom za Team Canada, Kanađani su objavili potpuni sastav i na njemu su se našla četvorica Medvjeda koji su dobrim igrama zaradili svoj poziv.

„Velika je čast biti pozvan kao dio Team Canada i veselim se što su mi dali priliku. Prava je povlastica sudjelovati na Spenglerovom kupu i raditi s trenerima i igračima koji su izabrani predstavljati Kanadu“, izjavio je trener Dwyer.

Vratar Drew MacIntyre, braniči Shaone Morrisonn i Blake Parlett te napadač Colby Genoway nosit će kanadski dres i nadaju se pomoći Kanadi obraniti naslov prvaka, po prvi puta od 2002./2003. godinu.

„Presretan sam i oduševljen što sam pozvan igrati za Team Canada i drago mi je što ponovno idem na Spenglerov kup. Veselim se radu i igranju za Kanadu“, rekao je Morrisonn koji je na Spenglerovom kupu sudjelovao s Medveščakom prije dvije godine.

„Ne mogu reći više riječi hvale za četvoricu odabranih igrača da obuku dres Kanade. Svojim igrama su više nego zaslužili biti pozvani i jako mi je drago što će putovati u Davos. U svijetu sporta ne postoji veća čast nego predstavljati svoju zemlju. A u Kanadi Spenglerov kup ima posebno značenje. Za nas je to turnir protkan poviješću i prestižem“, komentirao je trener Dwyer.

I dok će Medveščak od 23. prosinca do 03. siječnja 2017. imati pauzu od utakmica u KHL-u, trener Dwyer je siguran da će ovaj odlazak u Davos imati pozitivan utjecaj. „Taj turnir kao da je stvoren da donese energiju momčadima i igračima koji na njemu sudjeluju. Biti tamo je nagrada sama za sebe i siguran sam da će pozitivno djelovati na naše igrače i da ćemo ga svi iskoristiti u potpunosti.“

Spenglerov kup započinje 26. prosinca, sve ostale informacije potražite na službenoj stranici turnira.

Gordie Dwyer.                    Photo: Igor Soban/PIXSELL

Gordie Dwyer Photo: Igor Soban/PIXSELL

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.