Petra Martić: “Uživam u svakom danu na terenu”

Petra Martić: “Uživam u svakom danu na terenu”

Petra Martić nije krila zadovoljstvo nakon uspješnog prvog kola u Roland Garrosu. Nakon nekoliko teških mjeseci, vratila se u tenis s odličnim nastupima na Challengerima, a sve je okrunila na pariškoj zemlji. “Naravno da je želja bila velika, ovo su bile moje nade, želje i očekivanja od momenta kad sam se ozlijedila. Takvi trenuci su me motivirali i davali mi snagu kad mi je bilo najteže. Da mi je prije dva mjeseca netko rekao da ću dobiti četiri meča na Roland Garrosu, teško da bih mu povjerovala. Igrala sam meč po meč, nisam razmišljala o rezultatu i mislim da me to dovelo do pobjede”, uz osmjeh rekla je simpatična Splićanka nakon susreta.

Odmah na prvom turniru nakon povratka, na 25k Challengeru Santa Margherita di Pula, Petra je došla do titule, da bi nakon toga zaredala još dva polufinala te jedno finale u Njemačkoj. “Nisam očekivala da ću nanizati toliko pobjeda nakon tako duge pauze, bez obzira na to što na turnirima nižeg ranga igračice nisu na tom nivou kao na Grand Slamu. Uživam u svakom danu na terenu, sretna sam što imam priliku igrati i definitivno drugačije gledam na tenis sad, nego prije te velike ozljede. Više cijenim stvari i mislim da se to pokazalo dosad.”, izjavila je Martić, koja se na turnire vratila početkom travnja.

Ukrajinka Bondarenko, od koje je Petra dvaput dosad izgubila na tvrdoj podlozi, danas nije imala odgovor na raznovrsne udarce naše tenisačice. “Mislim da sam danas odigrala najbolji meč dosad. Protivnica me natjerala na to jer igra na najvišem nivou od igračica s kojima sam dosad igrala. Morala sam biti jako koncentrirana na svakom poenu. Osjećala sam se dobro, svi udarci su bili tu, nije bilo neke nesigurnosti i uspjela sam mentalno izdržati pritisak u drugom setu, dvaput sam se vratila i zaključila meč u dva seta.”

Naša tenisačica opasno je “živjela” u dva navrata u drugom setu, kada je dvaput na break loptu napravila dvostruku pogrešku, no sve je izvukla već u sljedećim gemovima. “Ona igra jako ofenzivan tenis, napada retern i nije lako stati na crtu i servirati kada znaš da će te netko odmah napasti ako servis bude malo lošiji pa u tim trenucima na break loptu nije teško napraviti duplu. Ne mogu reći da sam zadovoljna time, no sve u svemu, mislim da sam dobro odreagirala u teškim situacijama i da me to dovelo do pobjede na kraju”, dodala je Martić, koja je kao druga uz Anu Konjuh izborila plasman u drugo kolo Roland Garrosa.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.