Petrović: Nećemo se razbacivati euforijama, ali napravit ćemo sve da u Torinu izgledamo kao prava kvalitetna momčad

Petrović: Nećemo se razbacivati euforijama, ali napravit ćemo sve da u Torinu izgledamo kao prava kvalitetna momčad

Hrvatska seniorska reprezentacija okupila se u zagrebačkom hotelu Panorama i nakon odrađenog medijskog dijela zaputila se prema Mirogoju. Ondje su igrači i stručni stožer položili cvijeće i upalili svijeće na grobu dvojice hrvatskih košarkaških velikana Dražena Petrovića i Krešimira Ćosića. Puni elana i pozitivne energije krenuli su prema Sv. Martinu u kojem će odraditi prvi dio pripremnog perioda. Trening je na rasporedu od 19:00 sati.

“Već dugo razmišljam o ovom današnjem danu i moram reći da sam prepun adrenalina jer sam svjestan onoga što nas čeka, ali isto tako moram reći da sam i radostan jer protekla dva mjeseca svi oni razgovori koje sam imao s igračima, uvjerili su me da na ove pripreme dolaze apsolutno pripravni i željni da odrade najkvalitetniji mogući posao”, rekao je izbornik Aleksandar Petrović na konferenciji za medije uoči polaska u Sv. Martin.

Na pitanje -Što je dobra stvar ovih priprema? Petrović odgovara:

“Nećemo se razbacivati nikakvim euforijama, nećemo ništa obećavati što se rezultata tiče. Ono što mogu obećati jest da ćemo u ova četiri tjedna apsolutno sve napraviti kako bi u Torinu izgledali kao jedna prava kvalitetna momčad koja će u onim nokaut utakmicama pokušati doći do Rija. Imamo jedan jedini imperativ i to je ono što želim reći igračima – to je da se drugi dan Tunis mora dobiti i praktično s tom utakmicom nakon dana odmora ulaziš u dvije utakmice koje te dijele od Rija. Od ovog trenutka isključivo gledamo pozitivno, sve mora biti u pozitivnim tonovima, nema pesimizma, nema crnila i u takvom ćemo okruženju pokušati prvenstveno u Sv. Martinu odraditi prvih jedanaest radnih dana. Naravno da je otežavajuća okolnost to što četiri igrača nisu s nama, nedostaju iz objektivnih razloga, no njih ćemo morati iskordinirati da dođu praktički u istom danu. Pratit ćemo tu situaciju, iskordinirati sve kako bi u kompletnom sastavu krenuli dalje”, objasnio je izbornik Petrović.

Foto: Roko Leni Ukić položio je cvijeće na grob Dražena Petrovića, na grob Kreše Ćosića to je učinio Zadranin Rok Stipčević dok je Bojan Bogdanović zapalio svijeću/ HKS – Marin Sušić

 

Poslušajte izjavu Bojana Bogdanovića

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.