Petrović: “Ponijela nas je Francuska, htjeli smo dobiti tu utakmicu”

Petrović: “Ponijela nas je Francuska, htjeli smo dobiti tu utakmicu”

Hrvatska seniorska reprezentacija slavila je u Francuskoj u prvoj pripremnoj utakmici za EuroBasket 2017 protiv uvijek neugodne Francuske rezultatom 87:92. Hrvatsku su predvodili NBA igrači Bogdanović i Šarić, a potonji je proglašen za igrača utakmice.

Utakmicu je prokomentirao Aleksandar Petrović, izbornik hrvatske reprezentacije:

„Ponijela nas je Francuska i njezin domaći teren i to što je legitimni kandidat za zlato na EuroBasketu, tako da smo otišli možda malo u ekstremnu minutažu određenih igrača. Međutim, svi smo htjeli dobiti utakmicu, da jednostavno dobijemo posljednji ‘input’ što i kako trebamo raditi, odnosno ponašati se ako želimo napraviti dobre stvari. To smo danas napravili – podignuli smo agresiju drugo poluvrijeme, dobili smo od igrača koji je ušao kao dvanaesti u rotaciji neviđenu energiju na kraju utakmice. Prema tome, ako mogu reći light motiv utakmice, onda je to dvanaesti koji je ušao u igru, Ramljak, koji je odradio fantastičan posao na svim njihovim bekovima.“

Danas od 20:00 sati hrvatski košarkaši imaju novu tešku provjeru u vidu Litve, a nakon te utakmice se izabranici Aleksandra Petrovića vraćaju u Hrvatsku gdje će nastupiti na HEP Međunarodnom turniru Opatija 2017.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.