Petrović: “Taktizirat ćemo s Talijanima!”

Petrović: “Taktizirat ćemo s Talijanima!”

Uoči utakmice kapetan Roko Leni Ukić: “Vidjet ćemo što smo napravili. Sami sebi smo prilična nepoznanica!"

Hrvatsku košarkašu reprezentaciju danas očekuje prva utakmica kvalifikacija za Olimpijske igre. Igra se u Torinu i prvi protivnik je domaćin, reprezentacija Italije koja je  dobro počela turnir ostvarivši prvu veliku pobjedu  protiv Tunisa 68:41.

U Rio će se plasirati samo pobjednik turnira, iz skupine Hrvatska, Italija, Tunis u polufinale idu dvije momčadi, a u njemu se križaju sa skupinom u kojoj su Grčka, Iran i Meksiko. U tom slučaju, prvi dvoboj s Italijom nije presudan. Bitno je ostvariti barem jednu pobjedu u skupini i izboriti polufinale.

Izbornik Aleksandar Petrović otkrio je svoju strategiju igre s Talijanima rekavši kako: “Imamo indirektan pokazatelj da bi moglo biti neizvjesno, mi smo dobili izvrsne Kanađane, a oni su pak dobili Italiju, znači to je tu negdje. Definitivno nećemo pokazivati sve taktičke stvari koje smo pripremili za Italiju, jer ima još utakmica. Nekakav arsenal, pogotovo defanzivni, nekih 30-40 posto stvari koje smo spremili apsolutno nećemo igrati”, rekao je Petrović, a  dijele li isto mišljenje i  igrači, evo što misli Dario Šarić:

“Trener kaže da utakmica nama nije bitna, ali ja to gledam drukčije. Mislim da je jako bitna, da krenemo na turnir s dobrom igrom, ako tako krenemo možemo i tu doći do pobjede, znači da se ne izvlačimo na nove lopte i teren, nego da reagiramo kao da smo u petom danu turnira.”

Kruno Simon smatra: “Dvorana će sigurno biti puna, oni jako prate košarku, ali ne očekujem neku spekatakularnu atmosferu koje bi se trebali bojati, mislim da će biti gušt igrati i trebamo dati sve od sebe da ih probamo iznenaditi.”

I za kraj osvrt Kapetana reprezentacije Roko Leni Ukića:

“Vidjet ćemo što smo napravili. Sami sebi smo prilična nepoznanica s obzirom da je ekipa dosta izmijenjena u odnosu na prošle godine. Imali smo samo tri pripremne utakmice, tako da ni mi sami u principu ne znamo koliko zapravo vrijedimo, ali vrlo brzo ćemo dobiti odgovor”, naglasio je Roko i nastavio rekavši:

“Sad kad je reprezentacija promijenjena, mogu uvažiti da mnogi kažu da smo na papiru uvjetno lošiji, međutim to ne mora ništa značiti. Bili smo uvjetno i jako dobri, među favoritima samih natjecanja pa bi kiksali. Ja se nadam da spoj mladosti i iskustva koje sada imamo može biti dobar. Optimist sam kao i inače, jer da nisam ne bi bio ovdje, međutim, često jedna ili dvije lopte određuju tijek, vidjet ćemo što nam nosi ovaj turnir.”

Susret je na rasporedu od 21:00h, a prijenos utakmica hrvatske reprezentacije je na TV Sportklubu.

Foto:Kruno Simon, Roko Leni Ukić, Dario Šarić HKS/ Marin Sušić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.