PH u mačevanju: Dorja Blažić oduševila povratkom nakon teške nesreće

PH u mačevanju: Dorja Blažić oduševila povratkom nakon teške nesreće

Od 28. do 30. travnja održano je pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u mačevanju u disciplinama floret i sablja. Prvenstvo je održano u Zagrebu u dvorani za mačevanje na Zagrebačkom Velesajmu u organizaciji Hrvatskog mačevalačkog saveza (HMS) i Mačevalačkog saveza Zagreba (MSZ).

Na prvenstvu Hrvatske u mačevanju su nastupili i sudionici teške prometne nesreće koja se dogodila u Italiji pred 3 mjeseca. Tada su teže stradali hrvatski izbornik Darko Limov i Leo Li koji je i završio na operaciji, dok su u bolnici zadržani Antonio Gojak i Dorja Blažić. Ostatak ekipe koju su činili Janko Leskovac, Leo Smrekar, Petar Fileš i trener Filip Škeljo su se uslijed lakših ozljeda odmah vratili u Zagreb.

Povratnici su oduševili u nastupu, a među njima se posebno istakla Dorja Blažić koja je imala fenomenalan nastup na PH, na kojem je bila dominantna u ženskoj konkurenciji. Naime, Dorja još uvijek prolazi kroz rehabilitaciju nakon nesreće i praktički je bez treninga uspjela nadjačati konkurenciju, te se okititi naslovom mlađekadetske, kadetske i seniorske prvakinje u disciplini floret. Pritom valja posebno istaknuti titulu seniorske državne prvakinje koju je Blažić osvojila sa 13 godina, čime je postala najmlađa seniorska državna prvakinja. Navedeno može predstavljati samo dodatni podstrek za daljnju karijeru Dorje Blažić, koja je pokazala kako je sposobna savladati velike nedaće na putu prema vrhu. Nesumnjivo je da ćemo o mladoj prvakinji još puno čitati u budućnosti, te kako će Blažić biti još jača po završetku rehabilitacije.

Od ostalih rezultata, u muškoj konkurenciji, izdvajamo slavlje Janka Leskovca koji je bio prvak u kategorijama mlađih kadeta do 14 godina u disciplini floret, te prvak u kategoriji sablja u mlađim kadetima i kadetima. Petar Fileš iz zagrebačkog kluba Rapir je također imao zapažene nastupe, te se okitio prvim mjestom u kategoriji juniora i seniora u disciplini floret, dok je Leo Li bio pobjednik u kadetskoj kategoriji discipline floret. Seniorski pobjednici u disciplini špada su bili Eric Dinković i Zoe Marie Baldo.

PH u mačevanju, rezultati:

Floret dječaci do 10 godina: Grgur Novosel (VMD)

Floret djevojčice do 10 godina: Lota Smrekar (Rapir)

Floret dječaci do 12 godina: Roko Filipčić (Lokomotiva)

Floret djevojčice do 12 godina: Lorena Požgajčić (Rapir)

Floret mlađi kadeti di 14 godina: Janko Leskovac (ZŠM)

Floret mlađe kadetkinje do 14 godina: Dorja Blažić (Rapir)

Floret kadeti do 17 godina: Leo Li (VMD)

Floret kadetkinje do 17 godina: Dorja Blažić (Rapir)

Floret juniori: Petar Fileš (Rapir)

Floret juniorke: Anamarija Banjac (Karlovac)

Floret seniori: Petar Fileš (Rapir)

Floret seniorke: Dorja Blažić (Rapir)

Sablja dječaci do 12 godina: Petar Cukrov (Špada)

Sablja mlađi kadeti do 14 godina: Janko Leskovac (ZŠM)

Sablja kadeti do 17 godina: Janko Leskovac (ZŠM)

Sablja juniorke do 20 godina: Zoe Marie Baldo (Špada)

Sablja seniori: Eric Dinković (ZŠM)

Sablja seniorke: Zoe Marie Baldo (Špada)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.