PH u stolnom tenisu

PH u stolnom tenisu

48 stolnotenisača i 31 stolnotenisačica borit će se za naslov.

Od petka do nedjelje (1.-3. ožujka) u LifeClass termama Sveti Martin igrat će se prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke u stolnom tenisu.

Prema prijavama očekuje nas najuzbudljivije prvenstvo možda i unazad desetak godina, pogotvo što se tiče muške konkurencije. Igrat će svi reprezentativci i gotovo svi koji to žele ući u taj krug odabranih, a u Svetom Martinu će biti i dobar dio bivših reprezentativaca.

Naslov brani naš najboji igrač Andrej Gaćina, a uz njega direktan plasman u glavni ždrijeb izborili su Tomislav Pucar, Tomislav Frane Kojić, Luka Martinek, Vjekoslav Zovko, Mario Banek, Ivan Zeljko i Mislav Martinek. Prema prijavama nastupit će 48 igrača. Lani smo ostali uskraćeni za završnu ‘bitku’ jer se Pucar ozlijedio i morao je predati meč finala.

“Ne znam točno, ali mislim da imam već sedam ili osam naslova državnog prvaka. No, definitivno me čeka teži put nego lani, bit će zanimljivo. Pucar i Frane su napredovali, vratio se i F. Zeljko, a tu su i Kolarek te Čipin. Na njihov dobar dan, a moj lošiji, sve je moguće. Drago mi je da svi igraju, da se barem jednom godišnje svi okupimo. Ne viđamo se baš često, zato mi je i zanimljivo doći na državno” – istaknuo je Gaćina.

Kod djevojaka je nešto manja konkurencija (31), ali manje-više nastupaju sve ponajbolje hrvatske igračice i reprezentativke te one koji to žele postati. Dvostruku krunu brani Petra Petek, a uz nju u glavnom ždrijebu su Mateja Jeger, Dorina Srebrnjak i Ivana Tubikanec. Petra je u sezoni 2015/16. osvojila duplu krunu, onda je to ponovila u sezoni 2017/18.

“S obzirom da osvajam svake dvije godine znači da ovo nije moja godina ha, ha. Sigurno nisam na razini lanjske sezone kada sam osvojila gotovo sve turnire i državno. Ozljeda me izbacila iz ravnoteže, imala sam dosta poraza, neki su bili i neočekivani. Palo mi je samopuzdanje, još vučem tu ozljedu i nikako da proigram. No, na državno idem svježa, ne očekujem ništa pa ćemo vidjeti kako će završiti. Lani sam u finalu s 4:0 svladala Tubikanec, ona je ove sezone u odličnoj formi, možda i najboljoj od ostalih cura.

Što se tiče para s Ivanom Malobabić tu su očekivanja veća, kao i u mješovitim parovima. Lani sam bila u paru s Vjekoslavom Zovkom te smo bili treći, ove godine igrat ću s Franom Runjićem. Ako nas ždrijeb pomazi probat ćemo ‘piknuti’ kakvu medalju – zaključila je Petek.

Kod muških parova naslov brane Vjekoslav Zovko i Mario Banek, kod djevojaka već spomenute Petek i Malobabić, dok kod mješovitih parova Ronald Ređep i Mirela Đurak.

“Ove sezone igrat ću sa Sun Jiayi, a za muške parove još ne znam. Ni sam ne znam koji naslov ću ‘ganjati’. Imam ih sigurno više od desetak, a igrao sam sa Šurbekom (starijim i mlađim), Primorcem, Karkovićem, Batinić, Jurinec, Đurak, Ramić…” – prisjećao se organizator prvenstva Ronald Ređep, još uvijek vrlo aktivan igrač. Na rang listi HEP Superlige predvodi kolonu igrača s 18 pobjeda i tek dva poraza.

“Drago mi je da ove godine igraju najbolji. Prvenstvo je dobilo naboj, vraća mu se sjaj i svake godine je sve bolje. Za vjerovati je da će pobijediti najizdržljiviji, jer je turnir dug i naporan s puno zgusnutih mečeva” – zaključio je Ređep.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.