Pikado: Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu osvojila šest odličja

Pikado: Hrvatska reprezentacija na Europskom prvenstvu osvojila šest odličja

Hrvatski predstavnici osvojili su četiri zlatne medalje, te po jedno srebro i broncu

Hrvatska je s ukupno šest osvojenih medalja među najuspješnijim sudionicima Europskog prvenstva u pikadu koje je od 14. do 20. lipnja održano u Sportskoj dvorani Žatika u Poreču. Na EP-u je nastupilo ukupno oko 2.500 igrača iz 19 europskih zemalja, a Poreč je u proteklih sedam dana doslovno živio u znaku pikada.

Najvrijedniji rezultat je zlato muške reprezentacije koja je osmu godinu za redom nastupila u finalima EP-a pri čemu su osvojili čak pet zlata. U finalu su Streloviti pobijedili reprezentaciju Njemačke koja ima blizu četiri milijuna pikado igrača, gotovo koliko i Hrvatska stanovnika. Reprezentacija je nastupila u sastavu Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Krešo Kranjčina, Boris Krčmar, Vladimir Lešić i Dragutin Pečnjak, uz voditelja Predraga Penića.

Boris Krčmar je osvajanjem zlata u pojedinačnoj konkurenciji stavio točku na “i” sjajnog nastupa hrvatskih predstavnika koji su ukupno osvojili četiri zlatne medalje, te po jedno srebro i broncu. Zagrepčanin je imao svoje prste u četiri od šest hrvatskih medalja i samo potvrdio status najboljeg igrača elektroničkog pikada ne samo u Europi već i svijetu. Uz naslove europskog prvaka s reprezentacijom i u pojedinačnoj konkurenciji, Krčmar je osvojio zlato u disciplini Cricket te broncu u parovima s Krešom Kranjčinom.

Još jedno zlato zasluga je Vladimira i Vlatke Lešića, inače rođenog brata i sestre koji su slavili u disciplini mix parova, dok je srebro osvojila ekipa Split Londra na klupskom prvenstvu Europe u C kategoriji.

Najbolja potvrda da je natjecanje bilo vrhunski organizirano je odluka Izvršnog odbora Europske pikado unije (EDU – European Dart Union) da Hrvatskom pikado savezu i sljedeće godine dodijeli domaćinstvo EP-a, što će biti prvi put da se kontinentalno natjecanje dvije godine za redom održava u istoj zemlji.

HRVATSKE MEDALJE U POREČU

KUP NACIJA MUŠKI (19 zemalja)

1. HRVATSKA (Zdravko Antunović, Ivica Cavrić, Krešo Kranjčina, Boris Krčmar, Vladimir Lešić, Dragutin Pečnjak; voditelj: Predrag Penić)

EP POJEDINAČNO MUŠKI (323 igrača)

1. Boris Krčmar (HRV)

EP CRICKET MUŠKI (196 igrača)

1. Boris Krčmar (HRV)

EP MIX PAROVI (166 parova)

1. Vlatka Lešić i Vladimir Lešić (HRV)

EP PAROVI 501 DO MUŠKI (203 para)

3. Boris Krčmar i Krešo Kranjčina (HRV)

EUROKUP

SENIORI C KATEGORIJA – 501 SO (20 ekipa)

2. SPLIT LONDRA 4 (HRV)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.