PIKADO: Mlada Ivana Tadić uzela dva zlata

PIKADO: Mlada Ivana Tadić uzela dva zlata

Rekordni broj igrača na turniru u Kaštelima

Teško da se mogao bolje zamisliti start nove pikado sezone. Blizu 250 igrača nastupilo je na prvom turniru iz Masters serija Hrvatskog pikado saveza za sezonu 2016/17. koji je održan u Gradskoj sportskoj dvorani Kaštela u Kaštel Starom. Samo u disciplini 501 po kategorijama nastupilo je 228 igrača, što je najveći broj od kada se vodi evidencija o broju igrača.

Iako su u Kaštela doputovali gotovo svi najbolji hrvatski pikadisti, ipak se s posebnom pažnjom pratio nastup članova muške i ženske reprezentacije Hrvatske koje su proteklog lipnja obje osvojile naslove europskih prvaka. A oni su potvrdili svoj status osvojivši svih šest medalja u dvije pojedinačne discipline kod seniora, odnosno četiri od šest kod seniorki. Da je nastupila Vlatka Lešić, jedina od ukupno 12 reprezentativaca koje nije bilo u Kaštelima, možda bi i kod dama bio maksimalni učinak.

Prvo ime bila je Ivana Tadić iz Stobreča koja je osvojila dva zlata, u 501 MO i parovima (s Oljom Pavlović), dok je u Cricketu ostala na korak do postolja (4. mjesto). Iako ima tek 20 godina, Tadić je već nekoliko sezona među najboljim igračima u Hrvatskoj, a ovime je najavila da bi ovo mogla biti sezona u kojoj će jurišati na svoj prvi naslov ukupne pobjednice Masters serije HPS-a.

Dvije medalje osvojila je i njezina suigračica iz reprezentacije Olja Pavlović, uz zlato u parovima još srebro u 501 MO. I u finalu discipline Cricket sudarile su se dvije reprezentativke, Splićanka Martina Maglica za zlato je nadigrala Marinu Leticu iz Zagreba.

Kod seniora je zlato u elitnoj disciplini 501 DO osvojio Zagrepčanin Boris Krčmar, dok je u Cricketu slavio njegov klupski suigrač Alan Ljubić. No, ukupno je najviše uspjeha imao član lokalnog Pikado kluba Posejdon Vladimir Lešić koji je u obje spomenute discipline uzeo srebro.

Veselje domaćim navijačima priuštio je i Toni Beara iz Kaštel Lukšića, najbolji hrvatski mladi igrač koji je očekivano slavio na juniorskom turniru.

OSVAJAČI MEDALJA

SENIORKE 501 MO
1. Ivana Tadić (Stobreč)
2. Olja Pavlović (Split)
3. Hana Jurjako (Zagreb)

SENIORKE CRICKET
1. Martina Maglica (Split)
2. Marina Letica (Zagreb)
3. Natalija Šimac (Rijeka)

SENIORKE PAROVI 501 MO
1. Ivana Tadić (Stobreč) i Olja Pavlović (Split)
2. Josipa Krželj (Stobreč) i Maja Tešija (Solin)
3. Ivana Ćosić i Branka Bistre (Rijeka)

SENIORI 1. KATEGORIJA 501 DO
1. Boris Krčmar (Zagreb)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Ivica Vuletić (Sisak)

SENIORI 2. KATEGORIJA 501 MO
1. Ivan Lovrić (Šibenik)
2. Mladen Carić (Svirče, Hvar)
3. Perica Kolundžić (Rijeka)

SENIORI 3. KATEGORIJA 501 SO
1. Davor Bubić (Solin)
2. Matko Delaš (Solin)
3. Luka Mrkoci (Zagreb)

SENIORI CRICKET
1. Alan Ljubić (Zagreb)
2. Vladimir Lešić (Split)
3. Zdravko Antunović (Županja)

SENIORI PAROVI 501 MO
1. Tonči Restović (Šibenik) i Igor Šestan (Rijeka)
2. Dean Biškupić i Matija Gazibara (Zagreb)
3. Ivica Cavrić (Vel. Gorica) i Dragutin Pečnjak (Bistra)

JUNIORI U-18 501 SO
1. Toni Beara (Kaštela)
2. Luka Franić (Makarska)
3. Ivan Milić (Makarska)

 

 

 

PIKADO Masters Kaštela – Marin Volarević, Alan Ljubić, Hrvoje Tesija, (prvi gornji red slijeva na desno);  Boris Krčmar, Martina Maglica, Nataša Opačak (srednji red), Dora Jerončić, Josipa Spahija (donji red)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.