Pjaca: “Velika je čast igrati za Hrvatsku”

Pjaca: “Velika je čast igrati za Hrvatsku”

Marko Pjaca napravit će sve da sa suigračima pobijedi Španjolsku na Rujevici...

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u utorak će na riječkoj Rujevici istrčati protiv jake selekcije Španjolske u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo, a pripreme prije ogleda odrađuju u Medulinu.

Izbornik Nenad Gračan za furiju je dobio i pomoć u vidu Matea Kovačića, Marija Pašalića, Marka Roga i Alena Halilovića, ali i Marka Pjace, koji bi mogao igrati veliku ulogu u uspjehu U21 reprezentativaca. Zabio je Dinamov veznjak San Marinu prije nekoliko dana, pokazao da se na njega itekako može osloniti, a među nešto mlađim reprezentativnim kolegama osjeća se odlično.

“Uživam u mladoj reprezentaciji, stvarno moram pohvaliti atmosferu koja vlada među nama. Svi smo prijatelji, odlično se slažemo i družimo. Nema nikakvih iskakanja, priželjkujemo nastavak pozitivnih rezultata. Zasluženo smo pobijedili San Marino, a o Španjolskoj sve znamo. Nema nikakvih tajni, već su godinama jedna od najboljih svjetskih reprezentacija, kao u seniorima, tako i mlađim kategorijama”, počeo je Pjaca u razgovoru za Goal.

Mnogi već sada zaključuju kako je trenutačni sastav U21 selekcije jedan od najboljih u ‘novijoj povijesti. Pjaca se slaže kako su ‘dobri i kvalitetni’, ali teško je govoriti o najboljima. “Važno je da pobjeđujemo, nižemo pozitivne rezultate”, kazao je prije no što se osvrnuo na činjenicu da su u posljednjih nekoliko godina mnogi ‘seniori’ izbjegavali igranje za nešto mlađu vrstu.

“Čast mi je igrati za bilo koju hrvatsku reprezentaciju. Ovdje se zaista osjećam ugodno, a sa mnom neće biti nikakvih problema u smislu igranja za U21 – pogotovo u ovakvim situacijama, kad A reprezentacija igra prijateljske, a mlađa kvalifikacijske oglede. I to protiv najjačeg mogućeg suparnika. Drago mi je što sam ovdje”, zaključio je.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.