Plenković o hrvatskom nogometu: “Važno je da se problemi počnu rješavati”

Plenković o hrvatskom nogometu: “Važno je da se problemi počnu rješavati”

Plenković se zalaže za depolitizaciju nogometa, ali i sporta općenito u Hrvatskoj.

Andrej Plenković, predsjednik hrvatske Vlade, prokomentirao je borbu za predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza. U utrci su ostala dva kandidata, aktualni predsjednik HNS-a Davor Šuker i njegov protukandidat Dario Šimić.

Plenković se zalaže za depolitizaciju nogometa, ali i sporta općenito u Hrvatskoj.

“Važno je da se problemi koji postoje u hrvatskom nogometu počnu rješavati. Nogomet, kao i sport općenito, mora biti onaj proces u društvu kroz koji ljudi uče i o timskom radu, motivaciji i zdravom životu. Sport ne smije pridonijeti tome da se stvaraju podjele između sjevera i juga, između klubova, ne smijemo imati više navijačkoga nasilja”, rekao je premijer.

Također, dao je svoje viđenje u vezi kandidiranja putem potpore županijskih nogometnih saveza.

“Bilo bi dobro da u tom procesu ima više kandidata, da iznesu svoje prijedloge i da se formalno mogu kandidirati te da na taj način i Hrvatski nogometni savez napravi iskorak i promjene. Smatram da je to osobito važno kada nam reprezentacija ostvaruje ovako sjajne rezultate kao što je plasman na Svjetsko prvenstvo gdje se automatski stvara jedno pozitivno ozračje u društvu. I zato se nadam da će svi koji vode nogometni savez voditi računa o tome koliko njegovo djelovanje može imati i simbolički, transformativni učinak na procese u društvu.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.