Ples kuglica Hrvatsku smjestio u skupinu C na Svjetskom prvenstvu

Ples kuglica Hrvatsku smjestio u skupinu C na Svjetskom prvenstvu

U Parizu je održan ždrijeb Svjetskog rukometnog prvenstva koje će se 11. do 29. siječnja 2017. održati u Francuskoj.

Uoči ždrijeba 24 reprezentacija (22 kvalificirane, Francuska kao domaćin te Norveška koja je dobila “wild card”) bilo je podijeljeno u šest jakosnih skupina, a Hrvatska se nalazila u drugoj skupini sa Slovenijom, Danskom i Poljskom. Nakon ždrijeba reprezentacije su raspoređene u četiri skupine od po šest momčadi.

Ples kuglica u Parizu Hrvatsku je smjestio u skupinu C zajedno s Njemačkom, Bjelorusijom, Mađarskom, Čileom i Saudijskom Arabijom.

Poljska, Rusija, Brazil, Japan i Norveška nalaze se u skupini A koju je izabrala i Francuska kao domaćin. Skupinu B popunile su Španjolska, Slovenija, Makedonija, Island, Tunis i Angola. Posljednju skupinu D čine Katar, Danska, Švedska, Egipat, Bahrein i Argentina.

“Grupa je dobra, međutim, iz našeg kuta križanje je dosta teško i zahtjevno.  Prvenstvo će sigurno biti zanimljivo kao i svako u zadnje vrijeme,  a  ja kao izbornik vidim to kao jedan veliki izazov. Mi imamo pripreme za kvalifikacije za Olimpijske igre, na to smo jako fokusirani i nije vrijeme da razmišljamo o grupama i protivnicima. Svjetsko prvenstvo će biti zanimljivo, teško, međutim mi imamo sada Olimpijske igre i želimo prvenstveno razmišljati samo o njima”, zaključio je izbornik Babić.

Slavlje hrvatskih rukometaša/Getty Images

Slavlje hrvatskih rukometaša/Getty Images

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.