Pobjeda Ivane Habazin jednoglasnom odlukom sudaca

Pobjeda Ivane Habazin jednoglasnom odlukom sudaca

Habazin je uoči borbe morala skidati kilograme.

Predborbu uoči finalne borbe Filipa Hrgovića i Kevina Johnsona odradile su najbolja hrvatska boksačica Ivana Habazin i predstavnica Mađarske Eva Bajić, a odlukom sudaca naša boksačica je upisala svoju 20.pobjedu u karijeri.

Ivana se tjednima prije meča trudila skinuti nekoliko kilograma s obzirom da inače boksa u većoj kategoriji. Nakon tridesetak sekundi ispitivanja snaga, Habazin je zadala prvi udarac desnicom, no potom Bajić kreće agresivno u napad i zadaje nekoliko udaraca.

Fantastično je Ivana otvorila drugu rundu snažnim udarcem, krenula je i Mađarica u kontru, ali nije uspjela napraviti ništa konkretno, a do kraja runde je naša boksačica uspjela zadati još nekoliko udaraca.

Nakon prve opomene suca Mađarici, Habazin je krenula u napad i ozbiljno uzdrmala Evu. Kombinacijom udaraca u tijelo i glavu bila je veoma blizu prvom rušenju.

Četvrta i peta runda protekle su bez uzbuđenja. Habazin je dosadašnjom dominacijom čuvala vrlo vjerojatno stečenu prednost kod sudaca.

Pokušala je Mađarica krenuti u napad, ali Habazin rekontrom šalje dva odlična udarca u glavu. Nakon sedme runde bez uzbuđenja, krenula je Habazin po pobjedu i uspjela je krošeom srušiti Bajić i natjerati suca na brojanje, no ostalo je premalo vremena do kraja runde za završetak meča.

Krajem devete runde zadala je Ivana još nekoliko dobrih udaraca, ali je boksajući otvorenim gardom dopustila i Evi da je pogodi. I u posljednjoj rundi zadala je naša boksačica nekoliko udaraca koji su joj donijeli dodatne bodove kod sudaca.

U prvom meču dana Ivica Perković je savladao Mađara Zoltana Csala.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.