Pobjeda Komšić, postolje Kostelića, Mišak i Vidovića

Pobjeda Komšić, postolje Kostelića, Mišak i Vidovića

Andrea Komšić slavila je u alpskoj kombinaciji, a troje naših skijaša upisalo je postolja...

Posljednja dva dana su u austrijskom Muttersu održana dva FIS slaloma. U prvom slalomu je Matej Vidović nakon prve vožnje bio na drugom mjestu s 19 stotinki zaostatka, a poziciju ispod bio je Istok Rodeš s 35 stotinki slabijim vremenom od vodećeg. Ivica Kostelić je na osmom mjestu imao 86 stotinki zaostatka. U drugoj vožnji padao je jak snijeg. Ivica je stigao do cilja kao vodeći i do kraja utrke je osvojio drugo mjesto sa 16 stotinki zaostatka. Vidović i Rodeš su odustali.

U drugom slalomu je Kostelić nakon prve vožnje bio u vodstvu, a Vidović je na četvrtom mjestu imao 45 stotinki zaostatka, dok je Rodeš odustao. Vidović je u drugom nastupu bio odličan i popeo se na treće mjesto s 91 stotinkom zaostatka. Kostelić nije uspio sačuvati prednost iz prve vožnje i završio je na drugoj poziciji.

Na Krvavecu su skijaši i skijašice skijali dva superveleslaloma, a jedan se bodovao za alpsku kombinaciju. U utrci koja nije bila dio alpska kombinacije Andrea Komšić je završila na šestoj poziciji, a Rea Hraski bila je na 15. mjestu. Edita Pršendić je osvojila 21. poziciju, dok su Iva Mišak, Saša Tršinski i Helena Varjačić odustale.

U superveleslalomu koji se računao za alpsku kombinaciju Iva Mišak je bila na šestom mjestu, dok je Andrea Komšić osvojila 12. poziciju. Saša Tršinski bila je 17., Rea Hraski završila je na 28. mjestu, na 37. poziciji bila je Helena Varjačić, dok je jedno mjesto ispod bila Edita Pršendić. Komšić je uvjerljivo najboljim vremenom slaloma stigla do pobjede, a Mišak je osvojila drugo mjesto. Tršinski je završila na osmoj poziciji, Hraski je bila 22., Pršendić je osvojila 25. mjesto, a Varjačić je odustala. Komšić i Mišak osvojile su najbolje FIS bodove karijere u ovoj disciplini.

U konkurenciji skijaša Marko Abramović je osvojio 14. mjesto u alpskoj kombinaciji, dok je u dva superveleslaloma bio na 23. i 33. poziciji. Osvojio je tako najbolje FIS bodove karijere u obje discipline. Luka Gobec nije završio jedan superveleslalom, dok je u drugom bio 35., a alpsku kombinaciju završio je na 43. mjestu. Jan Klindić osvojio je 43. i 56. mjesto u utrkama superveleslaloma, a u alpskoj kombinaciji je odustao. Također je osvojio najbolje FIS bodove karijere u superveleslalomu. Fabijan Didak bio je na 51. i 58. poziciji u superveleslalomu, a u alpskoj kombinaciji je odustao.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.