POBJEDA ZA BUDUĆNOST NAŠE ODBOJKE!

POBJEDA ZA BUDUĆNOST NAŠE ODBOJKE!

Seniorke pobjedom nad Alžirom izborile Final Four u Kazakhstanu

Dok naši Vatreni rasturaju u nogometu naše odbojkašice rasturaju u peruanskom gradu Chiclayo.

U drugom kolu kvalifikacijskog turnira iz serija World Grand Prix,  Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija pobijedila je ekipu Alžira s 3:0, po setovima 25:19, 25:17, 25:15.

S tri pobjede iz prvog turnira u Australiji, protiv Kolumbije, Kube i domaćina te dvije pobjede u Peruu protiv Kube i Alžira naše su reprezentativke kolo prije kraja osigurale plasman na Final Four World Grand Prixa koji se održava u Kazakhstanu. Što je uistinu veliki uspjeh naših cura

Hrvatska reprezentacija započela je susret protiv Alžira u potpuno izmjenjenom sastavu. Prvi puta u prvoj postavi zajedno su zaigrale Strunjak, Sain, Brčić, Cvetnić, Klarić, Vranković i Jurišić. Dakle, s juniorskom ekipom pojačanom s Klarić i Brčić. Prvi set odigran je u grču, trema je bila prisutna, no onda je krenulo, nešto se pomaklo i naše mlade igračice su krenule i to  nakon 17:17 naše su igračice prvi put došle u prednost od nekoliko poena, pa su ga na kraju dobile s 25:19.

Drugi set bio je gotovo repriza prvoga i taj set dobile su naše cure s 25:17.

I u trećem setu vodila se izjednačena borba, s tim da je Alžir vodio sve do završnice seta. Tada su naše reprezentativke ponovno preuzele inicijativu te okončale susret s pobjedom od 25:15.

Premda je cijeli susret protiv Alžira hrvatska reprezentacija odigrala u pomlađenom sastavu, bez pomoći Jerkov, Fabris, Topić, Dumančić, Grbac, na kraju su naše mlade igračice ipak sigurno pobijedile. Što će svakako najviše razveseliti izbornika Aksentijevića.

Pokazalo se, naime, da je bio u pravu kada je na tako zahtjevan turnir odlučio povesti čak šest debitantica.

Bravo cure, samo jako!

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.