Pobjeda za Sandru Perković na otvorenju Dijamantne lige

Pobjeda za Sandru Perković na otvorenju Dijamantne lige

Nakon što je prošlu sezonu završila neporažena, Sandra Perković u istom je stilu otvorila i natjecanja u Dijamantnoj ligi ove godine. Danas je u Šangaju najbolja svjetska diskašica slavila s rezultatom od 66,94 metra iz druge serije.

Perković nije bila pretjerano uvjerljiva, kako nas je navikla prijašnjih godina, no djelomičnu ulogu u tome ima i odluka organizatora da se natjecanje bacanja diska u muškoj i ženskoj konkurenciji odvija istovremeno, što je uzrokovalo duža čekanja između serija. Sandra je bacila dva ispravna hica – u prvoj seriji (62,73) te pobjednički hitac u drugoj. Na drugom mjestu završila je Australka Dani Stevens sa 66,47 metara, a treća je bila Kubanka Denia Caballero sa 65 metara i 76 centimetara.

Od ostalih rezultata vrijedi izdvojiti rekord mitinga Berhawna Jacksona na 400 metara prepone (48.63). U skoku u dalj Luvo Manyonga iz JAR-a postavio je rekord Dijamantne lige skočivši 8,61 metar. Na 100 metara za atletičarke Jamajčanka Elaine Thompsone istrčala je odličnih 10.78, a na 200 metara kod atletičara Amerikanac Noah Lyles se spustio ispod 20 sekundi – 19.90.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.