Pobjede karataša i karatašica u 1. kolu ekipnog natjecanja na SP

Pobjede karataša i karatašica u 1. kolu ekipnog natjecanja na SP

Karatašice su slavile zbog bolje razlike bodova.

Hrvatski karataši i karatašice upisali su pobjede u prvom kolu ekipnog dijela natjecanja Svjetskog prvenstva koje se održava u Madridu.

Karataši su upisali uvjerljivu pobjedu 3:0 nad Hong Kongom. Anđelo Kvesić slavio je u svom meču sa laganih 6:0, a nešto manje uvjerljiviji bio je Zvonimir Živković pobjedom 5:1. I treći naš borac Enes Garibović upisao je pobjedu. Njegov meč završio je 1:1, ali s obzirom da je po pravilu kod neriješenog rezutata pobjedio onaj karataš koji je osvojio prvi bod, pobjeda je dodijeljena Enesu.

“Nismo ništa kalkulirali. Ishod je na neki način očekivan, premda nema mjesta podcijenjivanju nikoga. Odgovorno i na pobjedu nastavljamo i u sljedećem dvoboju protiv Njemačke.” – zadovoljan je bio izbornik Esad Garibović.

Djevojke su također u prvom kolu bile uspješnije od reprezentacije Hong Konga, ali ne tako lagano kao dečki. Marina Barac bila je sigurna u prvom meču i upisala pobjedu 4:0, da bi se stvari zakomplicirale porazom Ane Lenard 2:0. U posljednjoj borbi Alessandra Hasani zadržala je početnih 0:0 pa je odlučivala ukupna bodovna razlika koja je otišla na stranu naših karatašica zahvaljujući visokoj pobjedi Barac.

“Iznimno važna prva pobjeda. Mi smo ekipa i jedino tako treba gledati na razvoj događaja u meču.” – skromna je bila junakinja Marina Barac.

Obje naše reprezentacije u katama poražene su u prvom kolu. Muška vrsta (Ivan Ermenc, Nikola Solomun i Moreno Emanuelle Pinter) poražena je od Maroka s 5:0, a ženska (Vlatka Kiuk, Nika Jukić i Sabina Petković) je izgubila od Rusije 3:2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.