Počeo Europski tjedan sporta

Počeo Europski tjedan sporta

Danas je u Zagrebu otvoren Europski tjedan sporta...

Europski tjedan sporta počeo je jučer u 17 sati na Europskom trgu kroz prezentaciju različitih sportova. Po prvi puta Zagreb će stati uz ostale gradove Lijepe naše kako bi se obilježio Europski tjedan sporta. Riječ je inicijativi Europske komisije s ciljem promicanja sporta i tjelesne aktivnosti diljem Europe. Naglasimo da će se inicijativa provoditi od 7. do 13. rujna diljem kontinenta.

Događaj je namijenjen svima bez obzira na dobnu skupinu, podrijetlo i tjelesnu pripremljenost. Ova lijepa europska kampanja inspirirat će Europljane i sve ostale da budu što više aktivni tijekom Tjedna sporta te im dati snagu da ostanu aktivni tijekom cijele godine, ističu iz predstavništva Europske komisije. Središnji događaj će biti u subotu 12. rujna na jezeru Bundek od 10 do 22 sata.

“Europski tjedan sporta zamišljen je na način da građanima nudi mogućnost da se upoznaju sa sportovima te odaberu najbolje za njih. Naravno, očekujemo da stečena znanja i dalje primjenjuju u svakodnevnom životu. Svi sadržaji na Bundeku su besplatni, a stručni timovi na raspolaganju su svima”, najavila je koordinatorica projekta Marija Crnković.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.