Europsko prvenstvo, London od 16. do 22. svibnja

Počinje EP u plivanju, reprezentacija otputovala, očekivanja- dati maksimum

Počinje EP u plivanju, reprezentacija otputovala, očekivanja- dati maksimum

 Prijenos u večernjem terminu na našem Drugom programu.

Izbornik i direktor reprezentacije Tomislav Karlo kao najveće nade za mogući plasman u finale naveo je leđašice Mateu Samardžić i Sanju Jovanović. No put Londona krenule i plivačice Ana Radić, Ema Šarar te osam plivača (Mario Todorović, Marko Krce Rabar, Kristijan Tomić, Anton Lončar,Kristian Komlenić, Teo Kolonić, Mislav Sever, Ivan Levaj). 

Izbornik Karlo od naših očekuje plasman u polufinale: Očekivanja su uvijek slična za ovakva natjecanja, a to je da u svojim najjačim disciplinama naši reprezentativci konkuriraju za mjesto među prvih 20.” Za Samardžić i Jovanović kaže kako su spremne do finala jer njihova forma i rezultati su polazišna točka takvih projekcija: “Matea bi trebala biti sigurna za polufinale i loviti plasman u finale. Sanja bi to isto mogla napraviti na 50 leđno. Ostali imaju svoje osobne rekorde na razini ulaska u polufinale.”

Svi oni traže svoje prilike i zato sretno na tom putu svim našim reprezentativcima.

Istaknut treba kako je Hrvatska reprezentacija mogla  u Londonu biti i brojnija s obzirom na to da su neki plivači imali ispunjene norme, ali je vodstvo reprezentacije odlučilo da ne putuju u London. Radi se o Franzu Krznariću i nekoliko vrlo darovitih juniora poput Karla Noaha Pauta, Brune Blaškovića i Nikole Obrovca.

“U plivanju se teško kvalitetno pripremiti za dva velika natjecanja u tako kratkom razmaku. Mnogi koji su pokušali tako nešto, upropastili su si cijelu sezonu. Naša je procjena bila da je za juniore bolje da se bore za medalje na juniorskom EP-u, nego da osvajaju 25. mjesta na seniorskom”, zaključio je izbornik.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.