Europsko prvenstvo otvaramo s Turskom 12. lipnja.

Počinje, reprezentacija se sastaje – pripreme naših u punom jeku

Počinje, reprezentacija se sastaje – pripreme naših u punom jeku

"Želim da budemo svoji, a onda uz puno poštovanje suparnicima vjerujem da možemo do drugog kruga i tada je sve otvoreno. Na EP-u ima mnogo dobrih reprezentacija, a kao i uvijek, netko će i iznenaditi. Priželjkujemo da to bude Hrvatska, ali moramo ići utakmicu po utakmicu", istaknuo je izbornik Čačić.

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se danas u Zagrebu gdje će početi pripreme za Europsko prvenstvo.

Na pripreme dolaze 22 igrača, kasnije će se priključiti Modrić, Kovačić, Rakitić, Srna i Mandžukić.

“Priželjkujem da nam što veći broj igrača dođe zdrav, da oni koji još igraju naprave dobre rezultate i održi im dobro raspoloženje, da napravimo ono što smo zacrtali kroz pripreme te tako dobro zakoračimo u natjecanje u skupini. Mislim da nam nije hendikep što će nekolicina igrači doći naknadno, svi imaju takve situacije, a mi zato i jesmo Hrvatska – imamo igrače koji igraju na visokoj razini, čak i da po četvrti puta zaredom mogu osvojiti Ligu prvaka”, smatra izbornik Čačić.

Hrvatska će u Maksimiru trenirati u petak i subotu, a od nedjelje se seli u Sveti Martin na Muri. Nakon Međimurja slijedi drugi dio prirprema u Rovinju u sklopu kojih će naša reprezentacija imat i dvije prijateljske utakmice – 27. svibnja u Koprivnici protiv Moldavije te 4. lipnja na Rujevici protiv San Marina.

“Primarno je osvježiti momčad od naporne sezone, uravnotežiti opterećenja u skladu s opterećenjima igrača tijekom sezone te kroz pripremne utakmice posložiti momčad u tehničko-taktičkom smislu, na način na koji će funkcionirati na EP-u”, pojasnio je izbornik temeljni plan.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.