Počinje U-17 Europsko prvenstvo u Hrvatskoj

Počinje U-17 Europsko prvenstvo u Hrvatskoj

Danas počinje Europsko prvenstvo za igrače do 17 godina koje se održava u Hrvatskoj. Izravan plasman na EP je dobila reprezentacija Hrvatske kao domaćin, a mali Vatreni su u skupini smrti s vršnjacima iz Italije, Španjolske i Turske.

Na prvenstvu se natječu 16 reprezentacija u četiri skupine od po četiri ekipe, dok dva najbolje plasirana grupna sastava idu u četvrtfinale natjecanja. Samu draž natjecanju daje i činjenica kako će pet prvoplasiranih ekipa na EP-u izboriti i izravan plasman na Svjetsko prvenstvo, koje je na rasporedu već u listopadu u Indiji.

Zanimljivost Europskog prvenstva u Hrvatskoj se ogleda i u činjenici kako će po prvi puta debi ostvariti reprezentacije Farskih Otoka i Norveške, a prošlogodišnji osvajač titule Portugal se nije uspio plasirati na prvenstvo. U ovom formatu natjecanja, koji je na snazi od 2002. godine po dvije titule su osvojile reprezentacije Španjolske, Nizozemske, Francuske i Engleske. Ukoliko bilo koja od ovih reprezentacija osvoji titulu u Hrvatskoj učiniti će to rekordni treći put.

Što se tiče Hrvatske, najbolji rezultat predstavlja četvrto mjesto osvojeno 2005. godine na EP u Italiji, a izabranici izbornika Darija Bašića turnir započinju danas od 17:45 u Rijeci u dvoboju s Italijom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.