Počinje skijaška sezona

Počinje uzbudljiva skijaška sezona

Počinje uzbudljiva skijaška sezona

Kraj listopada rezerviran je za početak nove skijaške sezone. Počet će skijaši na novi snijeg u alpskom kupu iz austrijskog Söldena, a u Austriji smo ih i pronašli. Kratko druženje u tvornici skija Atomic okupilo je dio njih, a većina naših skijaša prije početka sezone liječila je ozljede, pa tako i Istok Rodeš. “Prošla sezona je bila teška što se tiče zdravlja, imao sam problema s leđima, a na kraju sam i nogu potrgao, ali smo to zaliječili i sada sam psihički i fizički dobro. Malo mi nedostaje treninga, dva mjeseca proveo sam na rehabilitaciji tako da se ne koncentriramo na Sölden. Za početak ću krenuti s Levijem,moja je ideja voziti Svjetski kup od početka do kraja, a ostalo vidjeti kako bude“ – kaže Istok.

Sljedeće godine u veljači održavaju se 23. Olimpijske igre,  u južnokorejskom Pyeongchangu, ali Istoku to nije posebno važno. „Ne pripremam se posebno za Igre, ne predstavljaju mi nešto posebno, to je utrka ko utrka, samo lakša nego druge u Svjetskom kupu. Ne razmišljam previše o tome, a i nemam neku najdražu utrku. Neke su možda zanimljivije, s nekom pričom… Adelboden, Wengen, te su dvije najzanimljivije i imaju najviše povijesti i staze su stvarno odlične“ poručio je Varaždinac koji je pripreme odrađivao s Filipom Zubčićem i obnovio ozljedu “S Istokom sam trenirao cijeli pripremni period i zadovoljan sam. Bitno je da imamo nekoga s kim se možemo ganjati i do sada je to funkcioniralo dobro. – objašnjava Filip Zubčić koji prvu utrku neće preskočiti – Plan je da idemo u Sölden, za Levi ćemo vidjeti, a nakon toga idemo u Ameriku, veleslalom sigurno vozim, a Super G još ne znam jer imamo jedno mjesto, a tamo je i Zrnčić-Dim.

Baš kao ni Istoku, ni Filipu Olimpijske igre nisu najvažnije ove sezone. „Imam neke određene staze na kojima bih volio pobijediti, na primjer Gran Risa. To je jedna od najtežih i to mi je nekako odmalena uvijek bio neki cilj, to bi mi bila najvrijednija pobjeda kad bih je ostvario. Ako pitate Ivicu, njemu su Igre najvrijednije, meni je ovo. Tamo sam ostvario najbolji rezultat i nadam se pobjedi” – rekao je Filip.

Problema s ozljedama prije sezone imao je Natko Zrnčić-Dim, ali nakon priprema u Čileu spreman je. “Imao sam malu obnovu ozljede na treningu u Čileu, počelo me boljeti koljeno i oporavljao sam ga dva i pol tjedna u Zagrebu i sada je sve normalno. Ovo mi je povratnička sezona. Poslije operacije ramena vratio sam se i popeo na postolje, nadam se da će se to i sada dogoditi. Nisam razmišljao o odustajanju, razmišljao sam samo kako će biti kada se vratim i mogu li skijati kao i prije, samo se nadam da kod teških spustova neće biti blokada, ali do tada će biti još dosta treninga, tako da vjerujem da će biti dobro. Bilo bi lijepo da se nešto dogodi i na Olimpijskim igrama jer one su centar sezone, ali meni je važno da imam dobre rezultate u brzim disciplinama, ali i u kombinacijama koliko ih bude” – rekao je Natko koji je u Čileu imao pomoć u pripremama. U Čileu imali i pomoćnika. “Moj tim smo trener i ja, a on je ujedno i serviser. Troškovi su golemi, a financijski ne stojimo dobro. Imao sam pomoćnika, u Čileu je bio i Tin Široki, on mi je pomogao jer se razumije u skijanje i sve, Savez ga je platio da mi pomogne. Treba što više i trenera i natjecatelja na pripremama, ali to je teško dobiti i zato se ja spajam sa Slovencima. U Čileu sam bio s njima u sezoni sam na utrkama, tako da od njih imam informacije sa staze i videoanalizu“ – zaključio je Zrnčić-Dim pa nakon druženja s novinarima krenuo dalje na pripreme u Kitzbühel. Pred nama je puno snježnih radosti, a vhunac su Olimpijske Igre.

 

foto; CroSki facebook

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.