Podravka bez šansi, španjolke iskoristile lošu predstavu koprivničanki

Podravka bez šansi, španjolke iskoristile lošu predstavu koprivničanki

Španjolke slavile protiv blijedih koprivničanki

Podravka Vegeta poražena je na gostovanju u San Sebastianu od momčadi Bera Bera rezultatom 32:26. Podravka nije bila na uobičajenoj razini i usljed brojnih tehničkih grešaka i promašenih zicera, momčad Bere Bere zasluženo je odnijela pobjedu u petom  kolu grupne faze EHF kupa.

Koprivničankama je ovo bio nebitan susret pošto su u prošlom kolu slavile protiv rumunjske Craiove i tako osigurale četvrtfinale ovog natjecanja. Podravka je imala puno tehničkih grešaka i nisu realizirale nekoliko zicera, što je momčad Bera Bera iskoristila i slavila u ovom susretu. U sljedećem kolu igraju protiv Nykobinga za prvo mjesto u skupini.

Podravka je u egalu dočekala 40. minutu susreta, nakon čega se Bera Bera lagano odvaja i privodi susret u svoju korist. Nakon pogotka za smanjenje vodstva Španjolki 18:17, Podravka je upala u crnu rupu i Bera Bera to koristi, te gradi seriju od 4-0 nakon koje koprivničanke nisu više ugrožavale domaćine, kojima je ovo bila bitna pobjeda za nastavak natjecanja. Španjolke su do kraja susreta samouvjereno držale kontrolu nad utakmicom i privele utakmicu kraju.

Podravku je predvodila Holešova sa 6 pogodaka, a pratile su je Natalija Čigirinova i Alena Ihnjeva sa po 5 zgoditaka. Momčad Bere Bere je predvodila Elke Josseline Karsten sa 7 zgoditaka, a pet je dodala Maitane Etxeberria Martinez.

Super Amara Bera Bera-Podravka Vegeta 32:26 (13:12)

Bera Brea: Karsten 8, Martinez 5, Martin 4, Arantzazistroke 4, de Castro 4, De La Vega 2, Rodanes 2, Arruda 1, Alvarez 1, Serra 1, Arzalius, Eizaguire, Rodriguez, Soanez, Martinez, Etxeberria.

Podravka: Holešova 6, Chigirinova 5, Ikhneva 5, Milosavljević 4, Debelić 3, Turk 2, Milošević 1, Džono, Ečimović, Jandrasić, Karlovćan, Popović, Risović, Tucaković, Yezhykava, Zadravec.

Iako su upisale prvi poraz u skupini, Podravka ostaje na vrhu ljestvice. U sljedećem kolu igraju protiv danskog Nykobinga, koji u slučaju poraza u ovom kolu od rumunjki, ostaju bez šansi za preuzimanje prve pozicije skupine od Podravke. Susret je na rasporedu 9. veljače u Koprivnici.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.