foto: Ivan Brkić

Podravka slavila u prvom kolu EHF Cupa

Podravka slavila u prvom kolu EHF Cupa

Ekipa Zlatka Saračevića prvi put je povela tek u posljednjoj sekundi prvog poluvremena.

Rukometašice Podravka Vegete bile su bolje od španjolske Bere Bere u prvom kolu EHF Cupa rezultatom 32:29 (15:14).

Podravka Vegeta – Bera Bera 32:29 (15:14)

Podravka: Tucaković, Risović, Ećimović, Zadravec, Turk 4, Holesova 3, Karlovčan, Jandrašić, Džono, Milošević 5, Milosavljević 3, Franušić, Debelić 3, Chigirinova 6, Ikhneva 5, Yezhykava 3.

Bera Bera: Castellanos, De Arruda, Arrojeria 3, Sans, Teres 1, Ezkurdia, Menendez 3, Karsten 6, Etxeberria, Azurmendi, Cardoso 8, Berasategui 2, Camejo, De La Vega 3, Arderius 3.

Španjolke su bolje ušle u susret i povele s 2:0 golovima Elke Josseline Karsten, a nakon četiri minute imali su lijepih 4:1. Podravku je u igri držala Selena Milošević sa tri gola. Arrojeria je polovicom prvog dijela zabila za ogromnih 11:7, a potom Podravke s četiri gola u nizu dolaze do izjednačenja. Igralo se gol za gol do posljednje minute prvog dijela, Natalia Chigirinova zabija iz sedmerca za novo izjednačenje, a u posljednjoj sekundi Ana Debelić donosi prvu prednost domaćih rukometašica.

Golom Karyne Yezhykave, a potom i serijom 3:1, Podravka je otišla na 19:15, a prednost je trajala do 43. minute kada Cardoso de Castro pogađa dva puta za vodstvo 23:22. Nakon gola De La Vege, Podravka radi seriju 5:0, a Risović zaključava mrežu čak sedam minuta. Do kraja susreta igračice Zlatka Saračevića održavale su prednost do konačnih 32:29.

Chigrinova je zabila šest, a Alena Ikhneva i Milošević po pet pogodaka za Podravku. U španjolskoj ekipi Cardoso je prednjačila sa osam golova, a Karsten je zabila šest.

U drugom susretu skupine, Craiova je sa 18:12 bila bolja od Nyka. Sljedeće kolo igra se 13. siječnja, a Podravka gostuje kod Nyka u Danskoj.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.