Pogledajte tko su ekipni seniorski prvaci Hrvatske

Pogledajte tko su ekipni seniorski prvaci Hrvatske

U Varaždinu je u organizaciji AK Sloboda održano ekipno prvenstvo Hrvatske za seniore i seniorke, drugo po redu u ovakvom izdanju. U A programu u muškoj konkurenciji slavili su seniori AK Agram ispred AK Dinamo-Zrinjevac i AK Slavonija-Žito. U ženskoj konkurenciji najbolje su bile seniorke AK Dinamo-Zrinjevac koje su obranile prošlogodišnji naslov. Druge su bile seniorke AK Agram, a treće domaćina AK Sloboda. U B programu ekipnog prvenstva Hrvatske prvo mjesto kod seniora pripalo je HAAK Mladost, a kod seniorki AK Međimurje.

Od pojedinačnih rezultata kod seniora treba spomenuti našeg rekordera u skoku s motkom Ivana Horvata koji je preskočio 5,62 m, Nedžada Mulabegovića pobjednika bacanja kugle s hicem od 19,25 m, Martina MARKOVIĆA pobjednika u bacanju diska sa 62,01 m, Željka Vinceka pobjednika na 400 m sa 46,95, Filipa Pestića pobjednika na 400 m prepone sa 52,00 i Filipa Pravdicu koji je bio prvi u skoku u dalj sa skokom od 7,45 m.

Kod seniorki vrijedne rezultate postigle su Ana Šimić u skoku u vis s preskočenih 1,90 m, Ivana Lončarek pobjednica na 100 m prepone sa 13,22, Kristina Dudek prva na 400 m sa 53,99, Paola Borović pobjednica u skoku u dalj sa 6,22 i troskoku sa 13,10 te pobjednica u bacanju diska Marija Tolj s hicem od 51,62 m što je ujedno i ispunjena norma za Svjetsko juniorsko prvenstvo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.