Poljud proglašen kulturnim dobrom Republike Hrvatske

Poljud proglašen kulturnim dobrom Republike Hrvatske

Stadion Poljud proglašen je zaštićenim kulturnim dobrom...

Na sjednici Stručnog povjerenstva za utvrđivanje svojstva kulturnog dobra stadion HNK Hajduka proglašen je zaštićenim kulturnim dobrom Republike Hrvatske!

Popularna Poljudska ljepotica upisana je tako u Registar kulturnih dobara Republike Hrvatske, a predsjednik splitskih bilih Marin Brbić izrazio je nadu kako će ova ‘nagrada’ potaknuti Grad Split na nužnu obnovu zdanja. “To je jako lijepa vijest i znači da će nam, valjda, netko pomoći da malo obnovimo Poljud”, prenosi njegove riječi Hina.

U obrazloženju Ministarstva kulture stoji kako se Poljud osim arhitektonskom koncepcijom izdvaja i po jedinstvenom krovu, koji ima raspon od 206 metara i najveći je te vrste u svijetu, a njezin sferni oblik također je novina.

“Gradski stadion Poljud, smješten u prirodnom okruženju Kaštelanskog zaljeva, vizurno orijentiran prema zelenilu Marjana, neznatno upušten u teren kako bi u različitim vizurama iskazao izuzetno lagan volumen koji u prostoru gotovo lebdi, svojim smještajem u prostoru, oblikovanjem i konstrukcijom svjedoči iznimne urbanističke i arhitektonske vrijednosti i posjeduje nezamjenjivu odrednicu suvremenosti”, istaknuli su iz Ministarstva kulture.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.