Polovičan uspjeh Hrvata u kvalifikacijama Wimbledona

Polovičan uspjeh Hrvata u kvalifikacijama Wimbledona

Ivan Dodig sladao je Rusa Rubljeva, dok je Vekić poražena¸od Petre Četkovske.

Ivan Dodig plasirao se u treće kolo kvalifikacija Wimbledona, trećeg grand slama sezone pobjedom nad Rusom Andrejem Rubljevim rezultatom 4:6, 6:4, 6:4. Talentirani Rus namučio je 14. nositelja kvalifkacija koji je slavio nakon nešto manje od dva sata.

Rus je u prvome setu odmah na početku oduzeo servis Dodigu koji je držao do kraja seta, dok je Međugorac bio nemoćan napraviti break, iako je na servis za set mladog tenisača došao do 15:40, ali nije uspio više od toga. Alarm za uzbunu bio je upaljen kada je Rubljev kod rezultata 2:2 u drugom setu napravio break prednosti, no Dodig ubrzo vraća svoj servis.

Dodig je kod  rezultata 5:4 napravio važan break čime je poravnao rezultat u setovima te je s puno samopouzdanja krenuo u treći. Tamo se igralo vrlo izjednačeno do kraja seta kada Dodig ponovno radi break kod rezultata 5:4 čime je ujedno i svladao Rusa koji je pružio vrlo dobar otpor. U posljednjem kolu Dodigov protivnik biti će Horacio Zeballos koji bi s obzirom na podlogu na kojoj se igra, trebao biti nešto lakši zalogaj za Međugorca.


Donna Vekić porazom od Čehinje Petre Četkovske rezultatom 2:6, 6:4, 6:1 oprostila se od ovogodišnjeg Wimbledona. Nakon ulaska u treće kolo Roland Garrosa ovo je ponovno korak unazad mlade Hrvatice.

Pri rezultatu 2:2 u prvome setu Vekić se brzo odvojila odvevši set u željenom smjeru osvajanjem četiri uzastopna gema. Na početku drugog seta imala je dvije prilike za oduzimanje servisa protivnici koje nije iskoristila što Čehinja vrlo brzo kažnjava i radi break prednosti u sljedećoj igri što je držala do kraja seta.

U posljednjem setu Vekić nije uspjela održati niti jedan svoj servis što ju je koštalo teškog poraza od 161. igračice svijeta koja u trećem kolu igra protiv Mertens.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.