Ponajbolje europske vaterpolske ekipe na super finalu europa kupa u Rijeci

Ponajbolje europske vaterpolske ekipe na super finalu europa kupa u Rijeci

Na hrvatskoj strani najviše golova zabilježila je Bukić s četiri pogotka

Rijeka od sutra postaje središte europskog vaterpola. Pod kapom krovne vaterpolske organizacije LEN, Hrvatska na Europa Kup Super Finalu ugošćuje ponajboljih osam reprezentacija starog kontinenta. Do nedjelje, kada će se odigrati finale, odnosno odlučivati o najboljem iz dvije skupine tijekom četiri dana susretat će se u skupini «A» Mađarska, Grčka, Italija i Španjolska, dok će u skupini «B» zaigrati Hrvatska, Srbija, Crna Gora i Francuska.

Na današnjoj konferenciji za javnost Hrvatskog vaterpolskog saveza izbornik Ivica Tucak, predsjednik HVS-a Predrag Sloboda i reprezentativci Maro Joković te Ivan Buljubašić najavili su svoja očekivanja od turnira. – Ovo je jedan od najvećih sportskih događaja u Hrvatskoj. Svjedočimo prvom super finalu Europa kupa, novog natjecanja pred kojim je velika budućnost jer se razmišlja da od sljedeće sezone služi ko kvalifikacijski turnir za svjetsko prvenstvo. Zahvaljujem Gradu Rijeci i sportskom savezu što su to prepoznali. Kako Hrvatska razmišlja o turizmu koji živi 365 dana u godini, vjerujemo da će ovih 7 zemalja koje sudjeluju na turniru svakako pomoći boljitku, popunjenosti hotela i promidžbi Hrvatske kao turističke destinacije. – rekao je Predrag Sloboda, predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza.

Izbornik Tucak najavio je da je ovo prvo službeno natjecanje u kojem je LEN dozvolio da se igra s 15 igrača. Europsko prvenstvo koje će se odigrati u Barceloni ovo ljeto, a najglavnije je natjecanje u ovoj kalendarskoj godini, isto tako igrat će se s 15 igrača. – Igramo kod kuće, aktualni smo Svjetski prvaci i naša je obaveza da damo svoj maksimum. Vjerujem da ćemo zaista odigrati dobar turnir. Naša je želja, kao i na svakom velikom natjecanju, da pokušamo otići do kraja i učinit ćemo sve da to napravimo.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.