Ponovno okupljanje i najava aktivnosti vaterpolske reprezentacije u novoj sezoni

Ponovno okupljanje i najava aktivnosti vaterpolske reprezentacije u novoj sezoni

Nakon zasluženog odmora i ljetne stanke, reprezentaciju 14. studenoga u 18 sati očekuje prvi izazov, odnosno prva utakmica FINA Svjetske lige koja će se održati na bazenima Višnjik u Zadru.

Na današnjoj konferenciji za novinare Hrvatske vaterpolske reprezentacije predstavljena su očekivanja i aktivnosti reprezentacije u novoj sezoni.

Nakon zasluženog odmora i ljetne stanke, reprezentaciju 14. studenoga u 18 sati očekuje prvi izazov, odnosno prva utakmica FINA Svjetske lige koja će se održati na bazenima Višnjik u Zadru.

“Očekujemo izuzetno tešku utakmicu, s obzirom da je reprezentacija Rusije u silnoj ekspanziji. Naš je cilj u utakmica Svjetske lige isprobati čim više igrača i odmoriti ključne igrače koji dugi niz godina vode reprezentaciju. Ono što uvijek naglašavamo, ove godine je najvažnije natjecanje Europsko prvenstvo, a do tada ćemo imati dovoljno vremena da isprobamo te mlađe igrače i da što spremniji dočekamo Europsko prvenstvo. Ja se nadam da
ćemo i tamo biti jedni od glavnih konkurenata za osvajanje medalje, i to one najsjajnije”, najavio je izbornik Ivica Tucak.

Ujedno, izvršni direktor Hrvatskog vaterpolskog saveza Perica Bukić osvrnuo se na dosad postignute rezultate i sve što reprezentaciju očekuje u nadolazećim aktivnostima: “Krajem prosinca održati će se Dani vaterpola u Zagrebu, kao i polufinale i finale Kupa Hrvatske. Tada će se tradicionalno održati i Gala večera Svjetskih prvaka. Okupit ćemo se u zagrebačkom hotelu Westin 15. prosinca, gdje ćemo se prigodno prisjetiti uspjeha iz
Budimpešte i naslova prvaka svijeta. Ponovo smo najbolji na svijetu. A ovo je šesta medalja sa Svjetskih prvenstava u nizu, što je apsolutni svjetski rekord.”

“U ovoj sezoni nas osim Svjetske lige iščekuje i nastup u Europa kupu za koji smo dobili domaćinstvo kvalifikacijskog turnira. Odigrati će se od 15.-17. veljače u Splitu gdje nas očekuju zaista zanimljive utakmice u kojima će uz Hrvatsku nastupiti i reprezentacije Srbije, Grčke i Nizozemske. Kruna sezone je nastup na Europskom prvenstvu u Barceloni gdje se nadam da će nastupiti i naše djevojke i da ćemo ponovo imati i muški i ženski vaterpolo na najvećem kontinentalnom natjecanju”, rekao je izvršni direktor Perica Bukić.

Izbornik Ivica Tucak za prvu utakmicu Svjetske lige računa na sljedeće igrače: Marko Bijač, Ivan Marcelić, Ivan Buljubašić, Marko Macan, Hrvoje Benić, Josip Vrlić, Luka Lončar, Javier Garcia, Ivan Domagoj Zović, Ante Visković, Ante Vukičević, Loren Fatović, Andrija Bašić i Franko Lazić.

Stožer čine: Ivica Tucak, Mile Smodlaka, Igor Pezelj, Pero Kuterovac, Damir Luketić i Renata Barić.

Hrvatska se u 1. kolu kvalifikacijske B europske skupine natječe za plasman na završni turnir Svjetske lige. U skupini B još se nalazi reprezentacija Njemačke s kojom se Barakude sastaju u 3. kolu, 16. siječnja 2018, kao i u posljednjem 6. kolu koje će se odigrati 10. travnja 2018. Uzvratnu utakmicu s Rusijom igraju u 4. kolu, 13. veljače 2018.

U ostalim europskim kvalifikacijskim skupinama nalaze se reprezentacije Srbije, Rumunjske i Crne Gore u skupini A, dok su u skupini C Nizozemska, Španjolska i Mađarska. Samo pobjednici svake od skupina plasirat će se na završni turnir.

“Neki dan sam razgovarao s g. Bukićem, upozorio me da sada trebamo biti barem još 30 posto bolji, jer su svi gladni oduzeti nam Svjetsku krunu. Očekuju nas novi izazovi u ovoj sezoni. No kao što su i u Budimpešti navijači bili ti koji su nas nosili do pobjede, tako se nadamo da će nas svojim bodrenjem nositi i u novoj sezoni. Vjerujem da ćemo to vidjeti već ovaj utorak u Zadru! U ime svih reprezentativaca hvala im još jednom na ogromnoj potpori”, rekao je reprezentativac Ivan Marcelić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.