Poraz hrvatskih košarakaša u pripremnoj utakmici

Poraz hrvatskih košarakaša u pripremnoj utakmici

"Ako želimo dobro sami sebi, onda moramo biti brutalno iskreni. Ovo nije najidealniji protivnik za nas s obzirom na ono što nas čeka u Torinu", rekao je izbornik Petrović.

Hrvatska reprezentacija upisala je poraz u prvoj pripremnoj utakmici za Kvalifikacije za OI 2016. U Novigradu  bolja je bila Kanada rezultatom 80:91 (21:27, 24:21, 15:19, 20:24).

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Bojan Bogdanović sa 24 poena i četiri skoka te Rok Stipčević koji je upisao 15 poena.

Utakmica s Kanadom nije profil onoga što nas čeka u Torinu, ponovio je nekoliko puta izbornik, ali i otkrio što je izvukao iz utakmice:

„Ovog trenutka smo definitivno zapostavili individualnu odgovornost u obrani, razmatrajući više kolektivnu obranu pet na pet. Kolektivna taktika pada u vodu onog trenutka kada mi deset puta jedan na jedan budemo probijeni. Prema tome, to su elementarne stvari kojih je bilo previše na ovoj utakmici koja je bila prva, a samim time, za tri dana u Jesolu to moramo eliminirati. Na taj način moramo iskoristiti da ta utakmica bude bolja. No, ne želim izgubiti fokus od profila i načina onoga što nas očekuje u Torinu“, objasnio je izbornik Petrović.

 Reprezentacija već 23. lipnja igra drugu, uzvratnu utakmicu protiv Kanade, u talijanskom gradu Jesolu, a 26. lipnja i svoju posljednju utakmicu prije odlaska u Torino protiv Češke u Pazinu.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.